2 kommentarer

Kommentera

Fallande ordning
2

Johan

måndag 11 maj 2015 kl. 18.21.46 Europe/Paris
Vist är en elcykel en cykel, skillnaden är att man får hjälp av en elmotor som gör det lättare att ta sig upp i en uppförsbacke, man måste trampa för att motorn ska gå i gång inte som i USA där kan man köra den som en moped utan att göra något. Det går utmärkt att cykla elcykel med motorn avstängd också men inte så roligt efter som de är ganska tunga.
1

Magnus

måndag 4 maj 2015 kl. 11.28.10 Europe/Paris
Har el-cyklat sedan 2012 och ofta fått "fuskommentaren". "Fusk" kan bara föreligga om man bryter mot på förhand direkt eller indirekt överenskomna regler ;-) Min elcykel är ett komplement till mina rent muskeldrivna cyklar och tillsammans ger dessa fordon mig förutsättningar att kunna pendla till jobbet (24 kuperade km enkel resa). En elcykelresa kostar mig ungefär hälften så mycket energi och innebär att jag kommer fram till jobbet tillräckligt osvettig för att kunna hoppa över duschen utan att det skulle kunna anses oetiskt.
Elcykelpendlingen (alternerad med muskelcykelpendling) har för mig medfört en ypperlig grund som gör det i princip onödigt med rena träningspass på cykeln. För även om elen innebär en hjälp så skulle den träningsorienterade klassa min pendlarresa som ett välgörande lågintesivt träningspass.