Förmånscykel Jobba hos oss
Köp cykeln av cyklister

Ingen butik är vald

Boka service online
Cykelväljaren
Köp cykeln av cyklister
Välj din närmaste butik

Så tvättar du din cykel

 

Cykeln behöver tvättas med jämna mellanrum för att må bra. Det är inte svårt att tvätta sin cykel; man kommer långt med en hink varmt vatten, rätt rengöringsmedel och några få borstar och svampar.

 

  1. Skölj av cykeln. Gärna med en vanlig trädgårdsslang med lågt tryck. Har du inte tillgång till en trädgårdsslang går det bra med en hink vatten.
  2. Använd ett milt rengöringsmedel och små borstar och svampar. Se till att komma åt i alla skrymslen och vrår. Även den mest nedsmutsade cykeln är ofta inte speciellt svår att skrubba ren med rätt produkter. Vi erbjuder ett brett utbud av produkter för ändamålet.
  3. Behöver kedjan och dreven göras rent bör en kedjerengörare och rätt medel för detta användas.
  4. Skölj av cykeln på nytt. Torka av cykeln (eller låt den självtorka om vädret tillåter).
  5. Smörj kedjan. Se till att den är ren innan smörjning. Smörjer man en smutsig kedja blir det bara kladdigt. Använd rätt olja för väderleken. Generellt sett gäller en så kallad wet lube på vintern och en dry lube på sommaren.

 

Det är viktigt att komma ihåg är att en cykel inte klarar av hård tvätt med högtryckstvätt, avtorkning med tryckluft eller andra tyngre rengöringsredskap. Lager och tätningar på en cykel är inte gjorda för denna typ av redskap och kommer ta skada.

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan