Förmånscykel Jobba hos oss
Köp cykeln av cyklister

Ingen butik är vald

Boka service online
Cykelväljaren
Köp cykeln av cyklister
Välj din närmaste butik

Cykeltrainers

Om du vill träna inomhus är en trainer ett bra alternativ, särskilt om du inte gillar att cykla utomhus när det är kallt men fortfarande vill hålla formen. Cykeltrainern ansluts till cykeln för att återskapa känslan av en vanlig cykeltur. Med en smart trainer kan du även träna virtuellt.

Filter/Sortera 
Filter
Popularitet
Namn A-Ö
Namn Ö-A
Pris stigande
Pris fallande
Elite
Wahoo
Cykelrulle
Direktdriven
Smart bike
Smart trainer
Trainertillbehör
Wheel-on

Cykeltrainers hos Sportson

 

Trainer för cykel ökar i popularitet, och med all rätt. Med en cykeltrainer kan du enkelt och smidigt träna inomhus när som helst, vilket underlättar i perioder då väder, kyla och mörker kanske sätter stopp för träningspassen. En trainer till cykeln är ett populärt tillbehör under vinterhalvåret, men är ett lika praktiskt och effektivt träningsredskap året runt, särskilt tack vare framfarten av smarta trainers som ger dig möjligheten att cykla virtuellt på e-cyklingsplattformar.

 

Så fungerar en trainer

 

Det finns olika typer av trainers att välja bland. Dels finns trainers med rollers, som antingen kan bestå av enklare rullar som du cyklar direkt på, utan någon montering, dels finns rollerbaserade trainers där endast bakhjulet ligger mot trainern och framhjulet är placerat i ett framhjulsstöd. Om du använder denna typ av roller är det en god idé att skaffa ett trainerdäck för att minska friktionen.

Trainers med direktdrift har ingen rulle, utan du monterar istället cykeln på trainern utan bakhjul, vilket ger en tystgående och smidig drift. Den mest avancerade typen av trainer är byggd som en cykel, vilket ger stora inställningsmöjligheter, naturlig cykelkänsla och ett brett utbud av funktioner. Med denna typ av trainer behöver du inte använda dig av din vanliga cykel eller montera något för att komma igång.

 

Cykla med en smart cykeltrainer

 

Med en smart cykeltrainer kan du koppla upp dig mot en app eller enhet med ANT+ eller Bluetooth för överföring av data som kadens och kraft. Detta ger dig möjlighet att träna virtuellt och vara med på plattformar för e-cykling, där du kan få en mer verklighetstrogen träning och även träna med andra cyklister. Vill du få en ännu mer verklig cykelkänsla finns tillbehör som cykelfläktar och redskap som simulerar lutningar.

Vill du prenumerera på vårt nyhetsbrev?

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan