Förmånscykel Jobba hos oss
Öppet köp så länge du vill

Ingen butik är vald

Cykelväljaren
Öppet köp så länge du vill
Välj din närmaste butik

Barncyklar 20 tum

20" cykeln börjar på allvar att bli som mamma och pappas cyklar, allt oftare med växlar för att man ska orka med backar och fart. Passar barn mellan 6-8 år och 105-125 cm längd Inbytesgaranti gäller på alla våra barncyklar.

Filter/Sortera 
Filter
Popularitet
Namn A-Ö
Namn Ö-A
Pris stigande
Pris fallande
Apollo ( 3 )
Crescent ( 8 )
Scott ( 3 )
Specialized ( 6 )
Trek ( 1 )
1 ( 3 )
3 ( 10 )
7 ( 5 )
8 ( 3 )
Ingår på
alla barncyklar!

Inbytesgaranti - spara pengar barncyklar!

Få tillbaka 50% när du byter in en gammal modell mot en större. Läs mer!

Vanliga frågor om 20 tum barncykel

 

När ska barn ha en 20 tum barncykel?

Det passar bäst för barn mellan 105-125 cm och då brukar barn vara runt 6-8 år gammal. För säkerhetsskull är det bäst att gå på  längden och även komma in till en av våra butiker för att provcykla.

Läs mer på vår guide: Cykelstorlekar för barn.

 

Vilka märken finns?

Vi tar stolt i vårt breda sortiment och erbjuder därför cyklar från Specialized, Crescent, Scott, Monark, Apollo och även det särskilt barnanpassade Frog.

 

Hur många växlar finns?

20 tums barncykel har mellan 1 till 9 växlar och du ska välja efter barnets behov. På mer sportiga cyklar hittar du oftast högre antal växlar för mer kontroll i t ex skogen. Om barnet behöver mer en allsidig cykel räcker finns modeller med 3 till 4 växlar, och även 1 växel om barnet nöjer sig med det.

 

Finns det fotbroms på 20 tum?

Ja, det finns för de som vill ha.

 

TIPS! Handbroms före fotbroms. Varför?
Många är vana vid att fotbroms är säkrast för barn, men faktum är att handbroms är det som oftast blir mest naturligt och nära till hands. När barn cyklar och vill stanna blir ofta den mest naturliga reaktionen att sätta ner fötterna på marken, däremot är händerna alltid kvar på styret. Att alltså ha bromsen där det är som mest naturligt för barnet, är också säkrast. Dessutom lär de sig tidigt att använda handbroms för vuxenlivet.

 

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan