Förmånscykel Jobba hos oss
Köp cykeln av cyklister

Ingen butik är vald

Boka service online
Cykelväljaren
Köp cykeln av cyklister
Välj din närmaste butik

Framlampor

En bra framlampa till cykeln är ett viktigt tillbehör både för dig och dina medtrafikanter. Med en ljusstyrka på minst 100 lumen syns du, men för att även lysa upp vägen framför dig behöver du en framlampa på minst 300 lumen. I totalmörker i skogen behöver du över 1 000 lumen för att se bra.

Filter/Sortera 
Filter
Popularitet
Namn A-Ö
Namn Ö-A
Pris stigande
Pris fallande
Bontrager
Bookman
Knog
Kryptonite
OXC
Spanninga
Trek
Landsväg
MTB - Trail
Pendling
Vardagscykling
Batteri
Dynamo
Elcykel
USB

Framlampor hos Sportson

 

Det är viktigt att se och synas i trafiken. Enligt lag måste cykeln alltid vara utrustad med fungerande och tända lampor i mörker. Med en cykellampa fram på minst 100 lumen syns du, men för att också lysa upp vägen framför dig behöver du en framlampa med minst 300 lumen – gärna minst 600 lumen. För totalmörker i skogen behöver du över 1000 lumen för att kunna se ordentligt. Om du har stark cykelbelysning fram bör du rikta den mot vägbanan för att undvika att blända mötande trafikanter.

De flesta moderna cykellampor har LED-belysning. Vissa har batterier och andra kan laddas med USB-kabel, alternativt drivas av dynamo eller cykelns elsystem om den har ett. Om du kommer ta av ditt framlyse från cykeln ofta är det en bra idé att välja en lampa med enkel montering. Kommer du istället lämna den på kommer det att underlätta om lampan har en hög batterikapacitet.

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan