Förmånscykel Jobba hos oss
Öppet köp så länge du vill

Ingen butik är vald

Cykelväljaren
Öppet köp så länge du vill
Välj din närmaste butik

Mountainbike

Ta dig fort och smidigt fram i terrängen. Välj mellan en heldämpad eller hardtail, och kända varumärken som Scott, Specialized, Trek, Bianchi, Crescent m.m. för att ge dig kontroll i den allra tuffaste terrängen eller helt enkelt bara jämna ut ojämnheterna när det går riktigt fort.

Filter/Sortera 
Filter
Popularitet
Namn A-Ö
Namn Ö-A
Pris stigande
Pris fallande
Lapierre ( 1 )
Marin ( 6 )
Scott ( 6 )
Specialized ( 20 )
Trek ( 34 )
Aluminium ( 43 )
Kolfiber ( 24 )
27.5 ( 17 )
29 ( 50 )
Dämpad fram ( 4 )
Heldämpad ( 19 )
Mekaniskt ( 6 )
10 ( 9 )
12 ( 37 )
16 ( 9 )
18 ( 10 )
21 ( 1 )
22 ( 1 )

Mountainbike

När allt begav sig och MTB föddes i USA så var det egentligen inte mycket mer än ”vanliga cyklar” som byggdes om för att kunnas köras i terräng. Alla idéer och konstruktioner som pionjärerna från den tiden skapade har under åren utvecklats och förfinats och idag är mountainbike eller MTB som det ofta kallas egentligen flera olika discipliner.

  • XC eller Crosscountry
  • Trail
  • Enduro
  • DH eller Downhill

XC / Crosscountry

Crosscountry är för många insteget i mountainbikens underbara värld. Här pratar vi om cyklar som är antingen heldämpade (full suspension eller FS) eller så kallade HT / hardtails  (Dämpad fram och stel i bak). MTBs för XC är byggda med ramar i aluminum eller kolfiber och med vinklar och dämpning som är anpassade för att det ska kunna gå fort på snabba stigar och banor. XC-banor innehåller idag en del rötter och sten men kanske inte av den där största och grövsta karaktären. Crosscountry är i många avseenden en konditionssport och det finns inslag av både branta klättringar uppför, kortare tekniska passager och snabba kurviga stigar på platten. Cykelvasan kör du med fördel på en XC MTB.

För att göra det lättare att hitta rätt Crosscountry har vi delat upp dem i subkategorier:

 

Trail

Cyklar för trail byggs för att de ska klara av både uppför och nedför samt lite stökigare terräng. Slaglängden eller fjädringsvägen är lite längre på en Trail Mountainbike för att klara av lite grövre terräng. Trail MTBs har även lite flackare vinklar så att framgaffel och dämpning bättre ska möta de stenar och rötter som du ska ta dig förbi. Cyklar du Trail så är du kanske inte lika intresserad av att det ska gå fort uppför men du uppskattar kontrollen cykeln ger dig utför och på de riktigt tekniska stigarna. Är terrängen där du ska cykla lite grövre, innehåller en del drops och hopp så är det kanske en Trail Mountainbike du ska ha?

 

Enduro

Dessa mountainbikes ger dig allt du vill ha om du tänker dig att den stora tjusningen med mountainbike är att åka utför och då gärna snabbt. På Enduro MTBs är ramarna byggda för optimal prestanda utför men med hänsyn tagen till att du faktiskt ska kunna cykla uppför om du måste. Flackare vinklar och ännu mer slaglängd än lillebror Trail ger dig kontroll utför och i större hopp och drops, Enduro MTBs är ett vanligt inslag i Bikeparks som t.ex Järvsö och Åre.

 

Downhill / DH

För den som verkligen lever sitt liv fyllt av adrenalin så är ofta DH den disciplin som passar bäst. Här får du en MTB som är byggd för de riktigt snabba, tekniska och branta utförsbanorna. När du ska upp på berget är det liften som gäller för Downhillcykeln är på alla sätt byggd och konstruerad för att möta stöket utför och inte uppför. Grova däck och ramar med massor av slaglängd och konstruerad ger dig kontroll på i downhillbanorna och de riktigt stora hoppen. Tänker du dig att du ska cykla bikeparks och ta de stora hoppen så är det en Downhill du behöver och glöm då inte skydden.

Alltid rätt tryck i dämparna

Med en gaffelpump så kontrollerar och justerar du enkelt dämpartrycket inför varje cykeltur. Rätt tryck ger dig bättre kontroll och prestanda

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan