Förmånscykel Jobba hos oss
Köp cykeln av cyklister

Ingen butik är vald

Boka service online
Cykelväljaren
Köp cykeln av cyklister
Välj din närmaste butik

Cykelhjälmar

Godkända cykelhjälmar minskar dramatiskt skaderisken vid en olycka. Det är viktigt att hjälmen sitter bra, men även att den ser bra ut så att man gillar att använda den. Tänk på att det är lag på att bära cykelhjälm om man är under 15 år.

Filter/Sortera 
Filter
Popularitet
Namn A-Ö
Namn Ö-A
Pris stigande
Pris fallande
Abus
Lazer
Poc
Scott
Specialized
Sweet Protection
TEC
UNIT 1
Barn
Junior
Unisex
Vuxen
Beige
Blå
Brun
Grå
Grön
Gul
Guld
Lila
Orange
Rosa
Röd
Silver
Svart
Turkos
Vit
Nej
Ja
Barn och junior
Fullface
Godkänd för elcykel
MTB
Multisport
Pendling
Racer
Triathlon
Urban/skate
44 cm
45 cm
46 cm
47 cm
48 cm
49 cm
50 cm
51 cm
52 cm
53 cm
54 cm
55 cm
56 cm
57 cm
58 cm
59 cm
60 cm
61 cm
62 cm
63 cm
64 cm
65 cm
Nej
Ja

Cykelhjälmar hos Sportson

 

Cykelhjälmen är det viktigaste inköpet efter att du har blivit cykelägare. Den är ditt främsta skydd mot allvarliga huvudskador. Alla cyklister bör ha hjälm på sig, men för barn under 15 år är det faktiskt lag på det. Tänk också på att hjälmen inte håller för alltid. Har du använt den i 3-5 år är det hög tid att köpa en ny. När du väljer hjälm bör du bland annat tänka på passform, användningsområde och synlighet. Hjälmar märkta med Folksam Bra Val är testade och rekommenderade i Folksams test för cykelhjälmar.

 

Så ska cykelhjälmen sitta

 

Den säkraste hjälmen är den som sitter bäst på ditt huvud. Den ska sitta tillräckligt hårt så att den inte hamnar snett eller ramlar av. Den ska täcka bakhuvudet, pannan och hjässan och inte sitta uppvinklad för långt bak på huvudet. Hitta rätt storlek på hjälmen genom att mäta din huvudomkrets med ett måttband. Mät omkretsen strax ovanför ögonbrynen där huvudet är som bredast.

 

Olika hjälmar passar olika användningsområden

 

Racerhjälmar är designade för att få en så aerodynamisk effekt som möjligt. De saknar vanligtvis skärm för att inte skymma sikten när man sitter framåtlutad på en landsvägscykel. MTB-hjälmar har istället vanligtvis en längre skärm för att skydda mot sol och lågt hängande grenar, samt fler hål för att öka ventilationen. Pendlingshjälmar lånar funktioner från båda världar för att passa olika ändamål.

 

Att tänka på när du väljer barnhjälm

 

Hjälmen ska passa barnet perfekt – det är viktigt att inte köpa en för stor hjälm som barnet ska växa i. Tänk på att barn ska bära hjälm oavsett om de har en springcykel, en vanlig barncykel, eller om de åker med i lådcykel eller barnstol.

För barn upp till sju år rekommenderar vi att välja en hjälm med grönt spänne, vilket innebär att spännet öppnar sig automatiskt om barnet skulle fastna och bli hängande vid lek.

 

Så fungerar en hjälm med Mips

 

Hjälmar med Mips har ett integrerat skyddssystem för hjärnan, som består av ett lågfriktionslager inuti hjälmen. Mips är konstruerat för att minska de rotationskrafter som kan uppstå vid sneda islag och minskar därmed risken för svåra hjärnskador.

Vill du prenumerera på vårt nyhetsbrev?

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan