Förmånscykel Jobba hos oss
Köp cykeln av cyklister

Ingen butik är vald

Boka service online
Cykelväljaren
Köp cykeln av cyklister
Välj din närmaste butik

Förmånscykel

Med en smart cykelförmån skapar du förutsättningar för bättre hälsa, miljö och produktivitet bland de anställda, helt kostnadsfritt för bolaget!

Fördelarna med förmånscykel är många

 

Att det erbjuds förmåner genom jobbet är något som uppskattas av anställda och ofta eftersträvas av företag. Det är dock viktigt att förmånen faktiskt fyller en funktion i vardagen och där kan en bra cykelförmån göra skillnad. Det faktum att förmånscykel kan erbjudas helt utan kostnad för bolaget underlättar och snabbar ofta upp beslutsprocessen. Fråga oss gärna om hur!

Med förmånscykel, personalcykel eller tjänstecykel som det även kallas ibland, ges möjligheten att öka vardagsmotionen och samtidigt spara tid till och från jobbet. Detta bidrar till mindre stress, ökad koncentration samt ökat välmående. Undersökningar visar att det räcker med cirka 15 minuters fysisk aktivitet för att markant märka en förändring som i längden håller oss friskare. Att ha en bra cykel utanför jobbet bidrar även till en mer aktiv fritid, som dessutom minskar miljöpåverkan genom att resa smartare. Hos oss kan du därför välja bland tusentals alternativ från ett stort antal välkända varumärken.

Regeringen har infört subventioner på förmånscyklar med start från den 1 januari 2022. Det innebär en subvention med upp till 3 000 kronor per år eller 250 kronor per månad.

 

Vill du veta mer om vår kostnadsfria cykelförmån?

 

Gör en intresseanmälan genom att fylla i formuläret, så kontaktar vi dig med mer information.

1

Beslut fattas om cykelförmån till de anställda samt vilka förutsättningar som ska gälla för den aktuella förmånen.

2

I butik väljer de anställda sin utrustning som alltid levereras monterad och körklar. Även verkstad finns i alla våra butiker.

3

Den anställde får en förmån kopplad till sin lön och cyklar sedan förmånligt till och från arbetet eller på sin fritid.

ARBETSGIVAREN FÅR

 • En förmån att erbjuda de anställda som kan hållas helt kostnadsfri för företaget
 • Minimal egen administration
 • Förmånsvärden och hyror beräknas och rapporteras vid leverans
 • Full kontroll och administrativt stöd i hela processen
 • Möjlighet att subventionera erbjudandet
 • Cykeln/cyklisten som marknadsföringsplats
 • Goodwill genom gröna satsningar
 • Mindre behov för parkeringsplatser

FÖRMÅNSTAGAREN FÅR

 • Låg månadskostnad
 • Leasa drömcykeln på ett enkelt, tryggt och förmånligt sätt
 • I stort sett hela Sportsons sortiment av kvalitetsprodukter från välkända varumärken tillgängligt inom förmånserbjudandet
 • Efter hyrestiden lämna tillbaka eller köpa loss sin cykel till aktuellt marknadsvärde
 • Stora besparingar genom att cykla istället för att åka bil
 • Ett snabbt sätt att pendla till jobbet i storstäderna
 • Tidseffektiv daglig träning
 • Ett servicetillfälle/år motsvarande servicepaket Stor under avtalstiden om inget annat avtalats

Vad kostar det?

Från och med 2022-01-01 subventionerar staten förmånsvärden upp till 3 000:- per år!

Din kostnad beror huvudsakligen på två saker:

1. Ditt val av cykelpaket
2. Din marginalskatt.

Se våra KOSTNADSEXEMPEL för att få en uppfattning.

Varför lansera förmånscykel med Sportson?

Med erfarenhet från cykelbranschen sedan 1979, 27 fullsortimentsbutiker från Helsingborg i syd till Sundsvall i norr och cykelverkstad i varje butik vågar vi påstå att när det kommer till cyklar och utrustning så kan vi lösa alla era behov. Vi är övertygade om att cykel som förmån kommer att bli allt mer populärt. Både små och stora företag kan med relativt små medel komma igång och vi står redo för att hjälpa er med de praktiska detaljerna.

• FULLSERVICE-VERKSTAD • STORT UTBUD • KÄNDA VARUMÄRKEN • SPECIALISTER PÅ CYKEL

Kontakta oss för ett möte eller kostnadsfritt förslag!

JONAS HOLTBO
Marknads- och säljansvarig
formanscykel@sportson.se
031-301 41 27

Mer om våra kunder

 

Förmånscykel passar alla företag, stora som små. I samarbete med Personalcyklar levererar vi idag förmånscyklar, eller personalcyklar, till över 200 företag varje år. Vi samarbetar med allt från enmansföretag till arbetsgivare med över 10 000 anställda, i ett stort antal olika branscher. Bland våra kunder hittar man även kommuner och offentliga verk.

Vanliga frågor om förmånscyklar

 

Vad ingår i avtalet?

Avtalen kan variera av olika skäl, men generellt gäller att din arbetsgivare ger dig tillgång till en cykel på ett förmånligt och tryggt sätt. Under hela hyresperioden ingår, förutom hyran av din cykel och eventuella tillbehör, också leverans och injustering, normal garanti och en avancerad stöldskyddsmärkning med DNA/micromärken och tre månaders självriskeliminering genom Solid Försäkring, som kan förlängas årsvis av förmånstagaren.

 

Vem tecknar jag avtalet med?

Avtalet är ett så kallat ”Underuthyrningsavtal” som tecknas mellan din arbetsgivare och dig som anställd.

 

Vad är kostnaden för bolaget?

De flesta av våra kunder väljer ett helt kostnadsneutralt upplägg genom löneväxling där vi hjälper löneavdelningen med alla beräkningar av både bruttolöneavdrag och förmånsvärden. Vill bolaget subventionera och därmed få fler i personalen att välja cykeln så är det naturligtvis möjligt. Hur stor del av kostnaden som ska subventioneras väljer bolaget. Vi hjälper till att göra alla beräkningar.

 

Vad kostar min förmånscykel?

Din kostnad beror huvudsakligen på två saker: ditt val av cykelpaket och din marginalskatt. Din arbetsgivare gör ett bruttolöneavdrag och lägger på ett förmånsvärde varje månad. Din nettokostnad beror på din lönenivå och marginalskatt.

Vid beställning så kommer du se du vad din månadskostnad för ditt valda cykelpaket blir i beställningsportalens kassa. Ju högre marginalskatt desto lägre månadskostnad.

 

Vad kostar det att köpa loss cykeln efter avtalstiden?

Enligt Skatteverkets regelverk ska utköp göras till då gällande marknadsvärde vid den aktuella tidpunkten. Vi har därför ingen möjlighet att förutbestämma ett utköpspris. Den lokala marknadens tillgång och efterfrågan kommer vara vägledande.

 

Måste man köpa loss sin cykel?

Nej, efter hyrestiden går det bra att lämna tillbaka cykeln. Eller varför inte byta den mot en ny?

 

Får jag byta cykel inom avtalsperioden?

Nej, i normalfallet är det inte möjligt att byta cykel under avtalsperioden.

 

Kan jag ha fler än en förmånscykel?

Det finns ingen begränsning för hur många eller hur dyra förmånscyklar du kan ha. Din arbetsgivare kan dock ha satt någon form av begränsning, även om det är ovanligt.

 

När och hur levereras cykeln?

Cykeln levereras normalt inom ett par veckor efter att beställningsfönstret har stängts. I de flesta fall hämtar du ut cykeln i närmaste Sportson-butik. I vissa överenskomna fall sker leveransen till arbetsplatsen, alternativt till din bostad.

 

Är cykeln färdigmonterad vid leverans?

Ja, cykeln är alltid monterad, testad, injusterad och körklar vid leverans. Efter någon månad rekommenderar vi ett besök i en Sportson-verkstad för efterjustering.

 

Vilka garantier gäller?

Normala garantier för din cykel gäller enligt vad tillverkaren utlovat.

 

Ingår service?

Det ingår ett servicetillfälle/år motsvarande servicepaket Stor under avtalstiden om inget annat avtalats. Det går att lägga till ytterligare service vid behov; detta betalas på plats i butiken. Vi kan erbjuda årlig service i din Sportson-butik eller på plats via vår mobila serviceverksamhet Sportson Patrol. Kostnader för eventuella reparationer, byte av slitagedelar samt material bekostar du som anställd själv.

 

Vad händer om cykeln skulle bli stulen?

Du ansvarar för att cykeln är försäkrad. I de flesta hemförsäkringar ingår cykel som är lånad eller hyrd via arbetsgivaren och ämnad för privat bruk. Kontrollera alltid med ditt försäkringsbolag vilka villkor som gäller. Generellt gäller alltid att cykel ska vara låst med godkänt lås

Personalcyklar hjälper dig med de underlag du behöver ge ditt försäkringsbolag efter att du har polisanmält stölden. När du fått din ersättning ska du införskaffa en ny, likvärdig cykel.

 

Vad händer om min anställning upphör under avtalet?

Om din anställning upphör har du normalt sett två val:

a) arbetsgivaren reglerar återstående bruttolöneavdrag och förmånsvärden på din slutlön och du kan fortsätta att disponera cykeln under återstående avtalstid alternativt återlämna den om det överenskommits.

b) köpa loss cykeln till ett vid den tiden gällande marknadsvärde.

 

Kan man nyttja kampanjrabatter eller reapriser när man beställer sin cykel?

Nej. Avtalet är ett paketpris på varje cykel med adderade tjänster och förmåner. Det innebär att man vid varje beställningstillfälle ska utgå från ordinarie pris på cykel av senaste årsmodell när man beräknar förmånsvärde och kostnad för det cykelpaket man beställer.

 

Hur kan jag göra som anställd för att få en förmånscykel om mitt företag inte erbjuder det idag?

Eftersom förmånscykel är en löneförmån så behöver vi som första steg teckna ett avtal med din arbetsgivare. För att väcka intresset internt går det bra att använda vår broschyr om konceptet eller boka ett möte med oss och ansvarspersonerna på företaget, så berättar vi mer om hur det fungerar med leasing av cykel och hur enkelt vi kommer igång.

Läs mer om Sportson
Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan