Förmånscykel Jobba hos oss
Öppet köp så länge du vill

Ingen butik är vald

Cykelväljaren
Öppet köp så länge du vill
Välj din närmaste butik

Förmånscykel

Med en smart cykelförmån skapar du förutsättningar för bättre hälsa, miljö och produktivitet bland de anställda - Helt kostnadsneutralt för bolaget!

Så, vad är fördelarna med Förmånscykel?

 

Att det erbjuds förmåner genom jobbet är något som uppskattas av anställda, och ofta eftersträvas av företag, det är dock viktigt att förmånen faktiskt fyller en funktion i vardagen och där kan en bra cykelförmån göra skillnad. Det faktum att förmånscykel kan erbjudas helt utan kostnad för bolaget underlättar och snabbar ofta upp beslutsprocessen, fråga oss gärna om hur?

Med förmånscykel, personalcykel eller tjänstecykel som det även kallas ibland,  ges möjligheten att öka vardagsmotionen och samtidigt spara tid till och från jobbet. Detta bidrar till mindre stress, ökad koncentration samt ökat välmående. Undersökningar visar att det räcker med ca 15 minuters fysisk aktivitet för att markant märka en förändring som i längden håller oss friskare. Vi har märkt att ha en bra cykel utanför jobbet även bidrar till en mer aktiv fritid, som dessutom minskar miljöpåverkan genom att resa smartare. och hos oss kan du därför välja bland tusentals alternativ från ett stort antal välkända varumärken.

Regeringen har infört subventioner på förmånscyklar med start från den första januari 2022. Det innebär en subvention med upp till 3.000 kronor per år eller 250 kr per månad.

Vi tycker detta är väldigt positivt då det kommer att göra förmånscykelkonceptet ännu mer attraktivt och intresset för cykling i stort kommer öka vilket i sin tur leder till positiva effekter för miljön och hälsan.

 

Vill du veta mer om vår kostnadsneutrala cykelförmån? Gör en intresseanmälan genom att fylla formuläret, så kontaktar vi dig med mer information!

 

1

Beslut fattas om cykelförmån till de anställda samt vilka förutsättningar som ska gälla för den aktuella förmånen.

2

I butik väljer de anställda sin utrustning som alltid levereras monterad och körklar. Även verkstad finns i alla våra butiker.

3

Den anställde får en förmån kopplad till sin lön och cyklar sedan förmånligt till och från arbetet eller på sin fritid.

ARBETSGIVAREN FÅR

 • En förmån att erbjuda de anställda som kan hållas helt kostnadsneutral för företaget
 • Minimal egen administration
 • Förmånsvärden och hyror beräknas och rapporteras vid leverans
 • Full kontroll och administrativt stöd i hela processen
 • Möjlighet att subventionera erbjudandet
 • Cykeln/cyklisten som marknadsföringsplats
 • Goodwill genom gröna satsningar
 • Mindre behov för parkeringsplatser

FÖRMÅNSTAGAREN FÅR

 • Låg månadskostnad
 • Tillgång till drömcykeln på ett enkelt, tryggt och förmånligt sätt
 • I stort sett hela Sportsons sortiment av kvalitetsprodukter från välkända varumärken tillgängligt inom förmånserbjudandet
 • Efter hyrestiden lämna tillbaka, köpa loss sin cykel till aktuellt marknadsvärde
 • Stora besparingar genom att cykla istället för att åka bil
 • Ett snabbt sätt att pendla till jobbet i storstäderna
 • Tidseffektiv daglig träning

Vad kostar det?

Din kostnad beror huvudsakligen på två saker:

1. Ditt val av cykelpaket
2. Din marginalskatt.

Se våra KOSTNADSEXEMPEL för att få en uppfattning.

Varför lansera förmånscykel med Sportson?

Med erfarenhet från cykelbranschen sedan 1979, 27 fullsortimentsbutiker från Helsingborg i syd till Sundsvall i norr och cykelverkstad i varje butik vågar vi påstå att när det kommer till cyklar och utrustning så kan vi lösa alla era behov. Vi är övertygade om att cykel som förmån kommer att bli allt mer populär, både små och stora företag kan med relativt små medel komma igång och vi står redo för att hjälpa er med de praktiska detaljerna.

• FULLSERVICE VERKSTAD • STORT UTBUD • KÄNDA VARUMÄRKEN • SPECIALISTER PÅ CYKEL

Kontakta oss för ett möte eller kostnadsfritt förslag!

JONAS HOLTBO
Marknads- och säljansvarig
formanscyklar@sportson.se
031-301 41 27

Referenser

 

Förmånscykel passar alla företag

I samarbete med Personalcyklar levererar vi idag förmånscyklar, eller personalcyklar till ett stort antal företag, både små och stora i ett stort antal olika branscher, bland våra kunder hittar man även  kommuner och offentliga verk.

Nedan är några av våra kunder.

Vanliga Frågor & Svar

 

Vad ingår i avtalet?

Avtalen kan variera av olika skäl, men generellt gäller att din arbetsgivare ger dig tillgång till en cykel på ett förmånligt och tryggt sätt. Under hela hyresperioden ingår, förutom hyran av din cykel och eventuella tillbehör, också leverans och injustering, normal garanti och en avancerad stöldskyddsmärkning med DNA/micromärken och en 3 månaders självriskeliminering genom Solid Försäkring. (kan förlängas årsvis av förmånstagaren)

 

Vem tecknar jag avtalet med?

Avtalet är ett så kallat ”Underuthyrningsavtal” som tecknas mellan din arbetsgivare och dig som anställd.

 

Vad är kostnaden för bolaget?

De flesta av våra kunder väljer ett helt kostnadsneutralt upplägg genom löneväxling där vi hjälper löneavdelningen med alla beräkningar av både bruttolöneavdrag och förmånsvärden. Vill bolaget subventionera och därmed få fler i personalen att välja cykeln så är det naturligtvis möjligt, hur stor del av kostnaden som ska subventioneras väljer bolaget, vi hjälper till att göra alla beräkningar.

 

Vad kostar min förmånscykel?

Din kostnad beror huvudsakligen på två saker: ditt val av cykelpaket och din marginalskatt. Din arbetsgivare gör ett bruttolöneavdrag och lägger på ett förmånsvärde varje månad. Din nettokostnad beror på din lönenivå och marginalskatt.

Vid beställning så kommer du se du vad din månadskostnad för ditt valda cykelpaket blir i beställningsportalens kassa. Ju högre marginalskatt  desto lägre månadskostnad.

 

Vad kostar det att köpa loss cykeln efter avtalstiden?

Enligt Skatteverkets regelverk skall utköp göras till då gällande marknadsvärde vid den aktuella tidpunkten. Vi har därför ingen möjlighet att förutbestämma ett utköpspris. Lokala marknadens tillgång och efterfrågan kommer vara vägledande.

 

Måste man köpa loss sin cykel?

Nej, efter hyrestiden går det bra att lämna tillbaka cykeln. Eller varför inte byta den mot en ny?

 

När och hur levereras cykeln?

Cykeln levereras normalt inom ett par veckor efter att beställningsfönstret har stängts. I de flesta fall hämtar du ut cykeln i närmaste Sportsonbutik. I vissa överenskomna fall sker leveransen till arbetsplatsen alternativt till din bostad.

 

Är cykeln färdigmonterad vid leverans?

Ja, cykeln är alltid monterad, testad, injusterad och körklar vid leverans. Efter någon månad rekommenderar vi ett besök i en Sportsonverkstad för efterjustering.

 

Vilka garantier gäller?

Normala garantier för din cykel gäller enligt vad tillverkaren utlovat.

 

Ingår service?

Det beror på ditt avtal. Vi kan erbjuda årlig service i din Sportsonbutik eller på plats via vår mobila serviceverksamhet Sportson Patrol. Reparationer och reservdelar står du som användare för.

 

Vad händer om cykeln skulle bli stulen?

Du ansvarar för att cykeln är försäkrad. I de flesta hemförsäkringar ingår cykel som är lånad eller hyrd via arbetsgivaren. Vår samarbetspartner, Personalcyklar, hjälper till i kontakten med ditt försäkringsbolag efter att du har polisanmält stölden. De ser sedan till att du får en ny, likvärdig cykel.

 

Vad händer om min anställning upphör under avtalet?

Om din anställning upphör har du två val:

a) arbetsgivaren reglerar återstående bruttolöneavdrag och förmånsvärden på din slutlön och du kan fortsätta att disponera cykeln under återstående avtalstid alternativt återlämna den.

b) köpa loss cykeln till ett vid den tiden gällande marknadsvärde.

 

Kan man nyttja kampanjrabatter eller reapriser när man beställer sin cykel?

Nej. Avtalet är ett paketpris på varje cykel med adderade tjänster och förmåner. Det innebär att man vid varje beställningstillfälle skall utgå från ordinarie pris på cykel av senaste årsmodell när man beräknar förmånsvärde och kostnad för det cykelpaket man beställer.

Läs mer om Sportson här...
Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan