Förmånscykel Jobba hos oss
Köp cykeln av cyklister

Ingen butik är vald

Boka service online
Cykelväljaren
Köp cykeln av cyklister
Välj din närmaste butik

El-lastcyklar

Lastcyklar, eller lådcyklar som de ofta kallas, är det perfekta alternativet om du på allvar tänker byta bort bilen i din vardag. Väljer du en lastcykel med el får du dessutom alltid den där lilla extra kraften som behövs, oavsett om det är barn eller tyngre last som ska transporteras.

Filter/Sortera 
Filter
Popularitet
Namn A-Ö
Namn Ö-A
Pris stigande
Pris fallande
Cargobike
Centurion
Crescent
Ecoride
Gazelle
Monark
Specialized
Trek
10
3
5
6
7
8
9
Automatiskt steglösa växlar
Steglösa
Rullbroms
Skivbroms, hydraulisk
Kedja
Rem
Blå
Grå
Grön
Röd
Svart
Vit
Bakhjul
Mittmotor
43
44
48
49
L
Onesize

Lastcyklar hos Sportson

 

Lastcyklar, eller lådcyklar som de också kallas, har blivit ett allt mer populärt sätt att lösa vardagspusslet. Tack vare lastningsmöjligheterna har lastcykeln blivit en stark konkurrent till bilen, särskilt med tanke på att den är bra mycket billigare än en bil.

Oavsett om det är barn, husdjur eller tyngre last som ska transporteras blir det en enkel match, särskilt tack vare att de flesta lastcyklar har elmotor. Du behöver alltså inte oroa dig över att det ska bli för tungt att cykla. Hos oss hittar du lastcyklar från varumärken som Cargobike, Ecoride och Urban Arrow.

 

Tvåhjuliga och trehjuliga lastcyklar

 

Det finns både tvåhjuliga och trehjuliga el-lastcyklar. De tvåhjuliga modellerna är smalare och smidigare att cykla på, men du får plats med mer last i en trehjulig lastcykel. Beroende på lådans storlek kan den rymma två eller flera barn, eller en hund. Det kommer att kännas lyxigt att susa förbi bilköerna när du sköter dagislämningen. Tänk på att barnen måste ha hjälm på sig när de sitter i lådan. Kär last ska vara välskyddad.

 

Att parkera en lastcykel

 

Något som du behöver fundera på är var du ska parkera din lastcykel. Framför allt trehjuliga lastcyklar kan vara ganska breda och kan därför vara lite svårare att få in i ett cykelförråd. Tänk därför tänk på att mäta dörrbredden där cykeln ska parkeras, så att du är säker på att den går in.

 

Överväg motorns placering och bromsarna

 

Elmotorns placering påverkar viktens fördelning på cykeln, vilket kan vara bra att ha i åtanke. Om du kommer att cykla mycket i backar med tung last är det bäst att välja en lastcykel med mittmotor. En annan komponent som är extra viktig är bromsarna. En lastcykel är tung, särskilt med full last. Därför är det bäst att välja en cykel med skivbromsar, som har bäst bromskapacitet i alla väderförhållanden.

Vill du prenumerera på vårt nyhetsbrev?

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan