Förmånscykel Jobba hos oss
Köp cykeln av cyklister

Ingen butik är vald

Boka service online
Cykelväljaren
Köp cykeln av cyklister
Välj din närmaste butik

Racer/landsvägscyklar

Racercykeln är snabb och skoningslös. Den är anpassad för högsta möjliga fart på långa landsvägar, med bockstyre, smala däck och lätt ram i aluminium eller kolfiber. Detta är cyklarnas Formel 1.

Filter/Sortera 
Filter
Popularitet
Namn A-Ö
Namn Ö-A
Pris stigande
Pris fallande
Crescent
Merida
Scott
Specialized
Trek
12
14
16
18
20
22
24
Fälgbroms, mekanisk
Skivbroms, hydraulisk
Skivbroms, mekanisk
Blå
Grå
Grön
Gul
Lila
Orange
Röd
Svart
Turkos
Vit
105
105 Di2
Apex
Claris
Dura Ace
Dura Ace Di2
Force eTap AXS
Red eTap AXS
Rival
Rival eTap AXS
Sora
Tiagra
Ultegra Di2
Aluminium
Kolfiber
44
46
47
49
50
52
54
55
56
58
60
61
62
64
L
M
S
XL
Elektroniskt
Mekaniskt

Racer/landsvägscyklar hos Sportson

 

Racer, eller landsvägscykel som den också kallas, är en cykel byggd för högsta möjliga fart. Den kännetecknas av bockstyre, smala däck och lätt ram – allt för att göra den så följsam och smidig som möjligt för att kunna accelerera snabbt på landsvägarna. Med rätt cykel och rätt utrustning är det en gren som bjuder in till många timmar på sadeln.

 

En aerodynamisk cykelupplevelse

 

På en landsvägscykel sitter du framåtlutad för att få en optimal vinkel för kraftöverföring och i sin tur snabbare hastigheter. Med det sagt kan en racer vara mer eller mindre aerodynamisk.

På en renodlad aero är sittpositionen optimerad för fart, med minsta möjliga luftmotstånd som målbild. På en komfortracer får du en något mer upprätt sittställning och en ram som byggts för att dämpa vibrationerna. Du kan också välja en allround-racer om du är ute efter en klassisk racer som funkar i alla lägen och inte är överdrivet specialiserad åt det ena eller andra hållet. Är du riktigt seriös finns triathloncyklar och föredrar du hellre att få assistans finns även el-racer.

 

Välj mellan en ram i aluminium eller kolfiber

 

Landsvägscykling är en gren där vikten spelar in. Aluminium är billigare, men behöver inte alls betyda att cykeln är tung. Kolfiber blir dock styvare och är bättre på att absorbera vibrationer från vägen. Detta, tillsammans med den lätta vikten, kan göra att det är värt att investera i en cykel med kolfiberram.

 

Att lära sig cykla med SPD-pedaler

 

Typiskt för racercyklar är att man använder SPD- eller cliplesspedaler. Det är en tvådelad pedal där den ena delen klickas i cykelskon, så att du sitter fast i pedalen tills du klickar ur skon. Det kan kännas ovant i början, men du vänjer dig snabbt. Fördelen med denna typ av pedal är att du använder fler muskelgrupper och får ordentligt med kraft i tramptaget, vilket betyder högre fart och roligare cykling.

Vill du prenumerera på vårt nyhetsbrev?

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan