Förmånscykel Jobba hos oss
Köp cykeln av cyklister

Ingen butik är vald

Boka service online
Cykelväljaren
Köp cykeln av cyklister
Välj din närmaste butik

Barncyklar

Barncyklar passar barn som är 60-125 centimeter långa. Här kan åldern variera från 2-8 år. Beroende på behov finns allt från springcyklar till modeller med och utan stödhjul. Kom ihåg att inbytesgaranti alltid ingår på våra barncyklar när det blir dags för en större modell.

Filter/Sortera 
Filter
Popularitet
Namn A-Ö
Namn Ö-A
Pris stigande
Pris fallande
Apollo
Crescent
Frog
Merida
Monark
Motobecane
Nishiki
Scott
Sjösala
Specialized
Trek
Winora
0
1
3
7
8
9
Fotbroms
Fälgbroms, mekanisk
Skivbroms, hydraulisk
Skivbroms, mekanisk
Blå
Brun
Grå
Grön
Gul
Lila
Orange
Rosa
Röd
Silver
Svart
Turkos
Vit
10
12
14
16
18
20
Ingår

Barncyklar hos Sportson

 

Cykelglädje börjar tidigt! När du väljer barncykel är det viktigaste att du köper en cykel i lagom storlek anpassad efter barnets längd, snarare än ålder. Storleken ska passa för stunden. En för stor cykel blir för tung och jobbig för barnet att cykla på. Om du är osäker på vilken storlek du ska välja kan du ta hjälp av vår storleksguide. När det är dags för en större cykel kan du nyttja vår inbytesgaranti på barncyklar.

 

Många varumärken tillverkar barncyklar

 

Det finns en rad varumärken som tillverkar barncyklar i samma fina kvalitet som vuxencyklarna, som bland annat Specialized, Scott, Crescent, Monark, Apollo, med flera. Låt gärna barnet vara med och välja cykel, så att det blir en cykel som känns bra och i en färg som barnet gillar. Vi rekommenderar också att våga börja tidigt med handbroms, som förberedelse för vuxenlivet.

 

Springcykel för de minsta cyklisterna

 

För de allra minsta (60-100 centimeter) finns alternativet springcykel (även kallad walk bike, gåcykel eller balanscykel). Den har inga pedaler, vilket gör att barnet med hjälp av fötterna lär sig att balansera på cykeln och känna sig trygg på två hjul lagom tills det är dags för en cykel med pedaler.

 

Storleksindelning för större barn

 

När det är dags att gå från springcykel till den första cykeln med pedaler delas cyklarna in i respektive hjulstorlek och man utgår då från barnets längd: 12 tum för barn som är 90-105 centimeter långa, 16 tum för barn som är 105-115 centimeter långa, och 20 tum för barn som är 115-125 centimeter långa. 12-tumscyklarna finns både med och utan stödhjul. För större cyklar hamnar man i segmentet juniorcyklar, där det finns storlek 24 (125-140 centimeter) och 26 (140+ centimeter).

Barn brukar kunna ha samma cykel i cirka två år innan den behöver bytas till en större modell, men det kan variera beroende på barnets tillväxt. Barn går igenom flera cykelstorlekar under uppväxten och det är viktigt att storleken alltid är rätt, så att barnet kan känna cykelglädje hela vägen fram till vuxenlivet.

Vill du prenumerera på vårt nyhetsbrev?

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan