Förmånscykel Jobba hos oss
Köp cykeln av cyklister

Ingen butik är vald

Boka service online
Cykelväljaren
Köp cykeln av cyklister
Välj din närmaste butik

Damcyklar

Klassiska damcyklar har en ram med ett lägre insteg som gör det enkelt att kliva av och på. Standardcyklar för dam har en upprätt sittställning och är oftast fullt utrustade redan från start. En perfekt cykel för vardagsärenden. Här hittar du både 7-växlade och 3-växlade damcyklar.

Filter/Sortera 
Filter
Popularitet
Namn A-Ö
Namn Ö-A
Pris stigande
Pris fallande
Apollo
Crescent
Electra
Monark
Nishiki
Sjösala
Skeppshult
Trek
0
3
7
8
Fotbroms
Rullbroms
Rullbroms/fotbroms
Skivbroms, hydraulisk
Skivbroms, mekanisk
Beige
Blå
Brun
Grå
Grön
Gul
Lila
Rosa
Röd
Silver
Svart
Turkos
Vit
26
27.5
28
19
20
22
43
46
47
50
51
53
54
55
L
M
S

Damcyklar hos Sportson

 

Hos oss hittar du ett utbud av klassiska damcyklar från välkända varumärken. Skillnaden på en cykel för dam eller herr brukar främst ligga i ramens insteg. Man brukar klassa ramar med en låg, svängd ram som damcyklar, men det viktigaste är att du sitter bra på cykeln och själv tycker att det är lätt att kliva av och på.

Vanligtvis har en damcykel 7 växlar eller 3 växlar. Om du ska cykla i lite backigare terräng kan det vara värt att välja en cykel med fler växlar, så att du har fler alternativ när det blir för tungt eller för lätt att trampa.

 

Rätt storlek på din damcykel

 

Den vanligaste hjulstorleken för en damcykel är 28 tum, men det finns även mindre varianter på 26 tum. För att hitta rätt storlek när du ska köpa damcykel är det dock enklast att utgå från ramstorleken, som baseras på din längd. Ta gärna hjälp av vår storleksguide, där du kan se de vanligaste ramstorlekarna.

 

Tillbehör till damcyklar

 

Klassiska standardcyklar för dam är ofta utrustade med tillbehör som cykelstöd, skärmar, pakethållare och cykelkorg. Om cykeln har en pakethållare med ett klicksystem som exempelvis AVS eller MIK kan du med fördel anpassa den efter dina behov med en extra korg eller väska som du enkelt klickar på. Glöm inte heller ett extra lås, så att du kan låsa fast din cykel ordentligt, även om den redan är utrustad med ett ramlås.

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan