Förmånscykel Jobba hos oss
Köp cykeln av cyklister

Ingen butik är vald

Boka service online
Cykelväljaren
Köp cykeln av cyklister
Välj din närmaste butik

Herrcyklar

Klassiska herrcyklar har en stabil, trekantsformad ram. Standardcyklar för herr har en upprätt sittställning och är oftast utrustade med praktiska tillbehör redan från start. En perfekt cykel för vardagsärenden.

Filter/Sortera 
Filter
Popularitet
Namn A-Ö
Namn Ö-A
Pris stigande
Pris fallande
Crescent
Electra
Monark
Nishiki
Sjösala
Skeppshult
Trek
1
3
7
Rullbroms
Rullbroms/fotbroms
Skivbroms, hydraulisk
Skivbroms, mekanisk
Blå
Grå
Grön
Gul
Röd
Svart
24
27.5
28
53
54
55
56
58
60
L
M

Herrcyklar hos Sportson

 

Här hittar du ett utbud av klassiska herrcyklar från välkända varumärken. Standardcyklar med en hög trekantsram brukar kallas för herrcykel, men den går lika bra att cykla på för vem som helst – det viktigaste är att du sitter bra på cykeln. En ram med ett lågt insteg gör det enkelt att kliva av och på, medan en ram med ett högt insteg ger en stabil hållfasthet.

Herrcyklar har oftast en hjulstorlek på 28 tum, men för att hitta rätt storlek bör du utgå från ramstorleken. Ta gärna hjälp av vår storleksguide, där du kan se de vanligaste ramstorlekarna.

 

En pålitlig cykel för vardagen

 

Standardcykeln är en favorit hos många, tack vare att det är en pålitlig cykel som är praktisk för enklare vardagsturer. Den har en geometri som ger dig en mer upprätt sittställning med bra uppsikt över omgivningen. Det är vanligt att en herrcykel har 7 växlar, vilket ger dig fler alternativ i lite backigare terräng, men det finns även varianter med fler eller färre växlar.

 

Tillbehör till herrcyklar

 

Klassiska standardcyklar för herr är vanligtvis utrustade med tillbehör som cykelstöd, skärmar och ibland även pakethållare. Om cykeln har en pakethållare med ett klicksystem som exempelvis AVS eller MIK kan du göra det mesta av transportmöjligheterna genom att köpa till en korg eller väska som du kan klicka på när du behöver den. Tänk också på att skaffa ett extra lås, även om din cykel redan är utrustad med ett ramlås, så att du kan låsa fast den ordentligt.

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan