Förmånscykel Jobba hos oss
Köp cykeln av cyklister

Ingen butik är vald

Boka service online
Cykelväljaren
Köp cykeln av cyklister
Välj din närmaste butik

Juniorcyklar

Juniorcyklar i storlek 24-26 tum passar unga cyklister som är cirka 125-140+ centimeter långa. Det finns allt från klassiska standardcyklar med korg till mountainbike-modeller för fartfylld cykling i skogen.

Filter/Sortera 
Filter
Popularitet
Namn A-Ö
Namn Ö-A
Pris stigande
Pris fallande
Apollo
Crescent
Frog
Merida
Monark
Nishiki
Scott
Sjösala
Specialized
Trek
Winora
10
11
16
21
3
7
8
9
Fälgbroms, mekanisk
Skivbroms, hydraulisk
Skivbroms, mekanisk
Blå
Grå
Grön
Gul
Lila
Orange
Rosa
Röd
Silver
Svart
Turkos
Vit
24
26

Juniorcyklar hos Sportson

 

Att få upp ögonen för cykel tidigt bäddar för livslång cykelglädje. Den där känslan av frihet och äventyr kommer man ihåg länge. När den unga cyklisten växer ur sin barncykel är det dags för en juniorcykel. Här börjar cykeln alltmer likna vuxencyklarna, med mer avancerade komponenter. Det finns allt från mountainbikes för äventyrslystna cyklister till klassiska standardcyklar som blir trogna följeslagare till skolan.

 

Storlekarna utgår från cyklistens längd

 

Precis som barncyklarna anges juniorcyklarnas storlek i hjulstorleken – 24 tum och 26 tum. 24-tumscyklarna passar cyklister som är 125-140 centimeter långa, medan 26-tumscyklarna passar de största barnen som är 140 centimeter och uppåt.

Rätt storlek är den som känns lagom. Det är bättre att gå igenom flera cykelstorlekar under barnets uppväxt istället för att köpa en för stor cykel och tänka att barnet snart ska växa i den. En för stor cykel blir svår och otymplig för barnet att hantera. Att ha en cykel i lagom storlek är viktigt för att bli skicklig och framför allt ha kul.

 

En vuxencykel i miniatyr

 

Typiskt för juniorcyklarna är att de påminner mer om vuxencyklarna, men med en geometri som är särskilt anpassad för unga cyklisters anatomi. Här är det också vanligare att cykeln har fler växlar att välja mellan. Är det skogsäventyr som gäller finns roliga mountainbike-modeller att välja bland. Är det istället en skolkompis som gäller finns standardcyklar som är utrustade med praktiska tillbehör som pakethållare, cykelkorg, stöd och lås.

 

Tillbehör för säkerheten

 

Sist men inte minst – glöm inte hjälmen. Det är lag på att cyklister under 15 år måste bära hjälm. Som vuxen bör du förstås föregå med gott exempel genom att bära hjälm själv. Tänk också på belysningen. Om cykeln inte redan är utrustad med belysning är det en god idé att köpa till detta och alltid ha den tänd under cykelturerna.

Vill du prenumerera på vårt nyhetsbrev?

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan