Förmånscykel Jobba hos oss
Köp cykeln av cyklister

Ingen butik är vald

Boka service online
Cykelväljaren
Köp cykeln av cyklister
Välj din närmaste butik

Skötsel av dämpare och justerbara sadelstolpar

 

Dämpade framgafflar, bakdämpare och justerbara sadelstolpar är komponenter som generellt går på helt egna serviceintervaller jämfört med cykeln i övrigt. Detta beror på att de kommer från en helt annan tillverkare. Hur ofta serviceintervallerna inträffar påverkas kraftigt av hur frekvent man cyklar, samt i vilka förhållanden. Det är därför oerhört viktigt att man sätter sig in i just sin tillverkares regler. Om man missköter service på dessa delar kommer det att leda till dyra reparationer. Ofta är serviceintervallerna betydligt tätare än på övriga delar.

Stora varumärken är Fox, RockShox, Manitou, X-Fusion och Marzocchi.

Beroende på egen vilja, kunnighet och verktygstillgång får man göra viss service på egen hand. Exempelvis ytterbens- och airsleeveservice är något som man kan göra själv.

Det är viktigt att vara uppmärksam på förändringar i prestanda och plötsligt uppkomna defekter, till exempel om knappar och vred börjar kärva, eller om ”låsningen” helt plötsligt slutar fungera. Att besöka en verkstad i ett tidigt skede kan spara åtskilliga pengar. Många gånger kan det dessutom vara fråga om garanti. Då måste cykel/komponenten in till en Sportsonverkstad så fort det bara går.

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan