Förmånscykel Jobba hos oss
Köp cykeln av cyklister

Ingen butik är vald

Boka service online
Cykelväljaren
Köp cykeln av cyklister
Välj din närmaste butik

Mountainbike barn

Här hittar du MTB-cyklar för barn som är cirka 60-125 centimeter långa, eller 2-8 år. När du köper en barncykel upp till 20" hos oss ingår alltid inbytesgaranti, med 50% av priset du betalade för den gamla cykeln i rabatt när du köper en ny barncykel i större modell inom två år.

Filter/Sortera 
Filter
Popularitet
Namn A-Ö
Namn Ö-A
Pris stigande
Pris fallande
Crescent
Marin
Merida
Scott
Specialized
Trek
0
1
10
3
7
8
9
Fotbroms
Fälgbroms, mekanisk
Skivbroms, hydraulisk
Skivbroms, mekanisk
Blå
Grön
Gul
Lila
Orange
Rosa
Röd
Silver
Svart
Vit
16
20

Mountainbike barn hos Sportson

 

Cykelglädje börjar tidigt, inte minst på stigarna! Här hittar du MTB-cyklar för barn i storlek 12-20, med mountainbike-inspirerad geometri och grövre däck för fartfylld cykling på skogsspåren. Bland barncyklarna finns varianter både med och utan dämpad framgaffel.

 

Storlek på mountainbike för barn

 

När du väljer barncykel är det viktigaste att du köper en cykel i lagom storlek anpassad efter barnets längd, snarare än ålder, även om åldern kan fungera som ett generellt riktmärke.

Storleken på barncyklar brukar kategoriseras i hjulstorlek och man utgår då från barnets längd: 12 tum för barn som är 90-105 centimeter långa, 14 tum för barn som är 95-105 centimeter, 16 tum för barn som är 105-115 centimeter, och 20 tum för barn som är 115-125 centimeter. För större barn kategoriseras cyklarna som juniorcyklar, i 24 tum och 26 tum.

 

Inbytesgaranti på barncyklar

 

Beroende på tillväxten brukar barnet kunna ha samma cykel i cirka två år innan den behöver bytas till en större modell. Barn går igenom flera cykelstorlekar under uppväxten och det är viktigt att de har rätt storlek för att det ska vara säkert och roligt att cykla. När du handlar hos oss har vi därför inbytesgaranti på barncyklar upp till 20”. Det innebär att du får 50% av priset du betalade för den gamla cykeln i rabatt när du köper en ny barncykel i större modell inom två år.

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan