Förmånscykel Jobba hos oss
Köp cykeln av cyklister

Ingen butik är vald

Boka service online
Cykelväljaren
Köp cykeln av cyklister
Välj din närmaste butik

Mountainbike 26 tum

Här hittar du juniorcyklar är som är gjorda för fartfylld cykling i skogen. Mountainbike 26 tum är den största juniorcykeln och passar unga cyklister som är över 140 centimeter långa. Då brukar barnet vara 11 år och uppåt.

Filter/Sortera 
Filter
Popularitet
Namn A-Ö
Namn Ö-A
Pris stigande
Pris fallande
Crescent
Frog
Nishiki
Scott
11
16
7
8
9
Skivbroms, hydraulisk
Grå
Grön
Gul
Röd
Silver

Mountainbike 26 tum hos Sportson

 

Visst är det något speciellt med fartfylld cykling i skogen? Bland juniorcyklarna finns mountainbike-modeller som är särskilt anpassade för unga cyklister. 26 tum är den största storleken bland juniorcyklarna och är vanligtvis den sista cykeln barnet har innan det är dags att gå över till en vuxencykel. 26-tumscykeln är redan mycket lik vuxencyklarna, med mer avancerade komponenter och fler växlar, men med en geometri som är särskilt anpassad för unga cyklister.

 

Rätt storlek på juniorcykeln

 

MTB 26 tum passar cyklister som är över 140 centimeter långa. Då brukar barnet vara 11 år och uppåt, men det viktigaste är att utgå från längden när ni väljer cykel. Rätt storlek är den som känns lagom. Det är bättre att gå igenom flera cykelstorlekar under uppväxten istället för att köpa en för stor cykel och tänka att barnet snart ska växa i den. Om cykeln är för stor blir den svår och otymplig för barnet att hantera. Är cykeln istället för liten resulterar det ofta i för högt hissade styren och sadelstolpar, som då riskerar att gå av. En cykel i rätt storlek är alltid säkrast och roligast att cykla på.

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan