Förmånscykel Jobba hos oss
Köp cykeln av cyklister

Ingen butik är vald

Boka service online
Cykelväljaren
Köp cykeln av cyklister
Välj din närmaste butik

BMX

BMX är gjord för tricks. Det är en kompakt och stryktålig cykel med högt styre och låg ram, utan växlar men med utväxling för fart. Är du ute efter pegs kan vi beställa det om det inte redan finns i din lokala butik.

Filter/Sortera 
Filter
Popularitet
Namn A-Ö
Namn Ö-A
Pris stigande
Pris fallande
Kink
Radio
Scott
Specialized
Stolen
1
Skivbroms, hydraulisk
Blå
Grön
Gul
Lila
Rosa
Röd
Silver
Svart
13.25
14.6
16.5
18
20
20.5
24
26
27.5
Onesize

BMX hos Sportson

 

BMX står för Bicycle Motocross. Det är en cykel som från början inspirerades av motocross, men som sedan dess har utvecklats en hel del. BMX som tävlingscykel är anpassad för cykling på preparerade crossbanor som består av hopp, gupp och velodromkurvor. Det finns även freestyle-varianter som är anpassade för andra typer av tricks och hinder i parker och stadsmiljö. En BMX är designad för att cykla snabbt, hoppa, snurra och utmana din balans och styrka. En cykel att ha kul med helt enkelt.

 

En kompakt och tålig cykel

 

BMX-cykeln kännetecknas av sin kompakta design. Det är en stryktålig cykel, vanligtvis med små 20-tumshjul med breda däck. Den är singlespeed, vilket innebär att den endast har en växel. Den har en stel ram och gaffel, med ett högt styre. Ramen har en längre hjulbas och ett långt och lågt placerat överrör. BMX-cyklar designade för racing tenderar att ha en ram i aluminium, men många BMX-cyklar har även ramar tillverkade av chromoly eller high tensile-stål.

 

De olika grenarna inom BMX

 

Olika modeller är utformade för olika grenar. Inom street cyklar man i stadsmiljö och använder sig av trappor, bänkar, räcken och annat för sina tricks. Vid dirt cyklar man istället över hopp i en uppbyggd terräng eller bana. Park handlar främst om skateparker, där man kan nyttja ramperna. Om du är osäker på vilken gren du föredrar är cyklarna anpassade för street och dirt de mest mångsidiga.

 

Pegs används inom freestyle

 

Inom freestyle-BMX är pegs ett vanligt tillbehör. De är rörformade delar som monteras på hjulaxlarna för att kunna grinda på räcken och kanter. Pegs i stål är slitstarka och klarar av större belastning, framför allt på just räcken och hårda kanter. Pegs i plast är lättare och funkar bättre på aluminium och andra material där stålet inte glider lika bra.

Vill du prenumerera på vårt nyhetsbrev?

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan