Ingen butik är vald

Välj din närmaste butik

Den här butiken är närmast dig

Vi kunde inte förstå din adress. Vänligen försök igen.

Välj din närmaste butik

Styre åt folket – sedan 1979

 

Historia

Sportson startades i Göteborg av Jan Gerlach och Ulf Lundblad, några år senare blev ägarduon en trio då Thomas Andersson klev in i företaget. Den första butiken låg på hörnet Avenyn/Storgatan och blev snabbt ett populärt häng för stadens MTB-cyklister, då man var först i Sverige med att sälja just Mountainbikes. Sportson hade redan på det glada åttiotalet en ambition om att kunna erbjuda kunderna det där lilla extra, men också att skapa ett bättre alternativ till de redan etablerade cykelbutikerna. En ambition som fortfarande lever…

Sportson växte och blev snabbt en storkund hos de svenska leverantörerna. På slutet av 80-talet började vi även med direktimport av cyklar och tillbehör. Detta ledde till att Sportson kunde erbjuda prisvärda cyklar till högsta kvalitet för alla som älskar att cykla. 1990 startade Jan Gerlach och Lars Haglund Bike Action i Sverige AB som äger rättigheterna till namnet Sportson.

Sportson drivs idag under ett gemensamt franchisekoncept. Med 23 butiker på 14 orter runt om i landet – från Göteborg i väster till Helsingborg i söder till Kalmar i öster och Sundsvall i norr – är vi numera Sveriges största cykelspecialistkedja. Målet är att fortsätta växa kontinuerligt.

 

Ett vägvinnande butikskoncept

Vårt koncept bygger på att vi vill vara bäst på det vi kan allra bäst, nämligen cyklar och tillbehör. Detta uppnår vi genom att erbjuda marknadens bredaste sortiment, ett tydligt och enhetligt butikskoncept samt en gemensam kommunikation både i butik och i vår marknadsföring. Dessutom är vi oerhört stolta över vår kunniga, engagerade och serviceinriktande butikspersonal. Lägg därtill våra skickliga cykelmekaniker i alla våra verkstäder, så har du Sveriges mest kompetenta personal.

 

Vi säljer bara riktigt bra cyklar…

Som Sveriges största helprofilerade cykelkedja är det en självklarhet att erbjuda cyklar för alla behov – allt ifrån de klassiska standardmodellerna, hybrider, BMX, MTB, Dirt- och Downhill-cyklar, barn- och juniorcyklar till racers och singlespeed. Vi har idag ca 500 olika cykelmodeller i alla möjliga stilar och storlekar. Tillsammans med ett stort utbud av kläder och cykeltillbehör ser vi till att våra kunder hittar allt på ett ställe.

 

… och då gärna av välkända varumärken

Man är vad man säljer. På Sportson är vi specialister på kvalitetscyklar och då gärna av starka varumärken, som klarar av att leverera efter våra högt ställda krav. Vi har därför ett sortiment där världens främsta och populäraste cykeltillverkare finns representerade. Detta gör att vi idag kan erbjuda ett mycket varierat utbud och en bra prisbredd, vilket ger en stor valfrihet för våra kunder.

Öppet köp

Inbytesgaranti

Köpvillkor sportson.se

Kundklubb

Gå med i sportson CK

Sportson CK är klubben för dig. Oavsett om du tävlar på elitnivå eller är en helt vanlig motionär så är du välkommen.

  • Evigt öppet köp
  • Verkstad i varje butik
  • Monterat & körklart
  • 1 års fri service

Prenumerera på vårt nyhetsbrev?