Förmånscykel Jobba hos oss
Köp cykeln av cyklister

Ingen butik är vald

Boka service online
Cykelväljaren
Köp cykeln av cyklister
Välj din närmaste butik

Styre åt folket – sedan 1980

 

Sportson startades i Göteborg av Jan Gerlach och Ulf Lundblad. Några år senare blev ägarduon en trio då Thomas Andersson klev in i företaget. Den första butiken låg på hörnet Avenyn/Storgatan och blev snabbt ett populärt häng för stadens MTB-cyklister, då man var först i Sverige med att sälja just mountainbikes. Sportson hade redan på det glada 80-talet en ambition om att kunna erbjuda kunderna det där lilla extra, men också att skapa ett bättre alternativ till de redan etablerade cykelbutikerna. En ambition som fortfarande lever.

Sportson växte och blev snabbt en storkund hos de svenska leverantörerna. På slutet av 80-talet började vi även med direktimport av cyklar och tillbehör. Detta ledde till att Sportson kunde erbjuda prisvärda cyklar till högsta kvalitet för alla som älskar att cykla. 1990 startade Jan Gerlach och Lars Haglund Bike Action i Sverige AB som äger rättigheterna till namnet Sportson.

Sportson drivs idag under ett gemensamt franchisekoncept. Med butiker på flera orter runt om i landet – från Göteborg i väster till Helsingborg i söder till Kalmar i öster och Sundsvall i norr – är vi numera Sveriges största cykelspecialistkedja. Målet är att fortsätta växa kontinuerligt.

Ett vägvinnande butikskoncept

Vårt koncept bygger på att vi vill vara bäst på det vi kan allra bäst, nämligen cyklar och tillbehör. Detta uppnår vi genom att erbjuda marknadens bredaste sortiment, ett tydligt och enhetligt butikskoncept samt en gemensam kommunikation både i butik och i vår marknadsföring. Dessutom är vi oerhört stolta över vår kunniga, engagerade och serviceinriktande butikspersonal. Lägg därtill våra skickliga cykelmekaniker i alla våra verkstäder, så har du Sveriges mest kompetenta personal.

Vi säljer bara riktigt bra cyklar…

Som Sveriges största helprofilerade cykelkedja är det en självklarhet att erbjuda cyklar för alla behov – allt från klassiska standardmodeller, elcyklar, lastcyklar, hybrider, barn- och juniorcyklar och  MTB till racers och gravelbikes. Vi har idag cirka tusentals olika cykelvarianter att välja på i alla möjliga kategorier, stilar och storlekar. Tillsammans med ett stort utbud av kläder och cykeltillbehör ser vi till att våra kunder hittar allt på ett ställe.

… Även till företag…

Allt fler företag, kommuner och organisationer väljer idag cykeln för sina dagliga transporter, dels för att det bidrar till en hållbarare värld men även för att det stärker hälsan hos personalen. Vi levererar därför både cyklar och tjänster till ett stort antal företag och organisationer, dels i form av verksamhetscyklar och service men även förmånscykel som är en populär förmån på både stora och små företag idag.

…och då gärna av välkända varumärken

Man är vad man säljer. På Sportson är vi specialister på kvalitetscyklar och då gärna av starka varumärken, som klarar av att leverera efter våra högt ställda krav. Vi har därför ett sortiment där världens främsta och populäraste cykeltillverkare finns representerade. Detta gör att vi idag kan erbjuda ett mycket varierat utbud och en bra prisbredd, vilket ger en stor valfrihet för våra kunder.

Broschyr om Sportson
  • 1 års öppet köp
  • Verkstad i varje butik
  • Monterat & körklart
  • 1 års fri service

Vill du prenumerera på vårt nyhetsbrev?

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan