Förmånscykel Jobba hos oss
Köp cykeln av cyklister

Ingen butik är vald

Boka service online
Cykelväljaren
Köp cykeln av cyklister
Välj din närmaste butik

Hybridcyklar

Hybridcykeln är en blandning mellan den traditionella standardcykeln och andra typer av cyklar, ofta med modernare inslag. Racerhybriden har mycket gemensamt med en racer, crosshybriden rullar bra på grus och cityhybriden är praktiskt anpassad för ett liv i staden.

Filter/Sortera 
Filter
Popularitet
Namn A-Ö
Namn Ö-A
Pris stigande
Pris fallande
Apollo
Crescent
Merida
Meter Bikes
Nishiki
Scott
Skeppshult
Specialized
Trek
10
11
12
16
18
20
21
22
24
30
7
8
9
Dam
Herr
Unisex
Fälgbroms, mekanisk
Skivbroms, hydraulisk
Skivbroms, mekanisk
Beige
Blå
Brun
Grå
Grön
Gul
Lila
Orange
Röd
Silver
Svart
Turkos
Vit
Aluminium
Kolfiber
Stål
17
18
19
20
21
22
24
45
47
50
51
52
53
54
55
56
57
58
L
L/53
L/56
M
M/L
S
S/M
XL
XS
XXL
XXS

Hybridcyklar hos Sportson

 

En hybridcykel är precis som namnet antyder en kombination mellan två cykeltyper, där den klassiska standardcykeln fått inslag från andra grenar. Sittställningen är mer framåtlutad än standardcykelns upprätta position, men inte lika mycket som på en renodlad racer. Om du använder cykeln till pendlingen och cyklar längre än fem kilometer passar en hybrid bättre än en standardcykel. Med en mer framåtlutad position får du mer kraft och effektivitet från benen till pedalerna. Hybriden anpassas enkelt för pendlingen genom att man monterar pakethållare, stöd och skärmar på den. Vissa hybrider säljs även utrustade från start.

 

Cityhybriden är mest lik standardcykeln

 

Om du cyklar en lite längre sträcka och vill ha mer kraft i pedalerna kan cityhybriden passa dig. Det är den hybrid som är mest lik standardcykeln, förutom att den har en mer framåtlutad position, vilket ger dig en större effektivitet. Den är stabil, hyfsat snabb och pålitlig, utan de karaktäreristiska inslagen som en racer- eller crosshybrid har. Den kan ha fotbroms, skivbroms eller rullbroms och växlarna kan vara utanpåliggande eller interna. Det är vanligt att den redan är utrustad med pakethållare, stöd och skärmar.

 

Racerhybriden har inslag från racervärlden

 

Om du gillar höga farter eller har en pendelsträcka som också innehåller kortare landsvägsavsnitt kan en racehybrid vara ett bra alternativ. Racerhybriden är i praktiken en racercykel, med skivbromsar och utanpåliggande växlar, men med ett rakt styre och en mer upprätt sittställning, vilket ger dig större bekvämlighet och bättre överblick. Den har vanligtvis växlar från racerfamiljen och smalare, snabbare däck. Det är en variant som med fördel kan cyklas med riktiga cykelskor och landsvägspedaler.

 

Crosshybriden tål ojämnare underlag

 

Om du inte alltid vet var vägen leder kan crosshybriden vara rätt val. Precis som city- och racerhybriden har den en mer framåtlutad sittställning. Den är ett mångsidigt alternativ med däck som är klarar mer ojämnt underlag, vilket passar dig som också tänkt köra på enklare grusvägar och plana skogsstigar. Crosshybriden har vanligtvis skivbromsar, utanpåliggande växlar och i vissa fall dämpad framgaffel, som ger bättre komfort.

 

El-hybriden erbjuder bekväm el-assistans

 

Du som vill ha extra assistans i uppförsbackar och motvind kommer att gilla el-hybriden. Den liknar sina hybridsyskon i geometrin, med en sportigare design och mer framåtlutad sittställning. Skillnaden är att den dessutom har en elmotor som ger dig extra kraft när du cyklar.

Vill du prenumerera på vårt nyhetsbrev?

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan