Förmånscykel Jobba hos oss
Köp cykeln av cyklister

Ingen butik är vald

Boka service online
Cykelväljaren
Köp cykeln av cyklister
Välj din närmaste butik

Standardcyklar

Standardcyklar har en upprätt sittställning och är ett bra alternativ för dig som söker en bekväm och enkel cykel som alltid tar dig dit du vill. En klassiker helt enkelt. Standardcyklar är oftast fullt utrustade redan från start. Hos oss hittar du både damcyklar och herrcyklar från välkända varumärken.

Filter/Sortera 
Filter
Popularitet
Namn A-Ö
Namn Ö-A
Pris stigande
Pris fallande
Apollo
Crescent
Electra
Monark
Nishiki
Sjösala
Skeppshult
Trek
0
1
3
7
8
Dam
Herr
Fotbroms
Rullbroms
Rullbroms/fotbroms
Skivbroms, hydraulisk
Skivbroms, mekanisk
Beige
Blå
Brun
Grå
Grön
Gul
Lila
Orange
Rosa
Röd
Silver
Svart
Turkos
Vit
24
26
27.5
28
19
20
21
22
43
46
47
50
51
53
54
55
56
58
60
62
L
M
S

Standardcyklar hos Sportson

 

Den klassiska standardcykeln och en favorit hos många cyklister. Det är en enkel och pålitlig cykel som tar dig från punkt A till punkt B. Den har en upprätt sittställning som ger dig god uppsikt över omgivningen. Standardcykeln passar dig som använder cykeln i vardagen, men som kanske inte ska cykla så långa sträckor. För avstånd på 3-5 kilometer funkar standardcykeln fint.

 

Praktiska tillbehör som förenklar vardagen

 

Typiskt för standardcykeln är att den är fullt utrustad från start. Den är oftast redan försedd med praktiska tillbehör som stöd, skärmar, pakethållare och belysning, och ibland även ramlås och cykelkorg. Med andra ord behöver du inte tänka på att köpa några tillbehör, förutom ett extra lås för säkerheten, samt din egen utrustning.

 

Skillnaden ligger främst i insteget

 

Traditionellt är det just standardcykeln som man ofta ser benämnd som damcykel eller herrcykel, vilket främst har att göra med insteget. En cykel med lågt insteg har en svängd ram som gör det enkelt att kliva av och på, medan en cykel med högt insteg kräver att man kliver över ramen för att sätta sig. Begreppen lever kvar från förr i tiden då ramen designades för kjol eller byxor. Med andra ord är det förstås inte lika aktuellt idag. Däremot kan det finnas andra skillnader, som till exempel utformningen av sadeln och bredden på styret. Viktigast är att du är nöjd med hur passformen känns för just dig, oavsett om cykeln har ett högt eller lågt insteg.

 

Bra att tänka på när du köper din cykel

 

Tänk på att en cykel måste servas regelbundet för att må bra. När du köper en cykel hos oss ingår därför ett års fri service. Detta innefattar en fullservice inom tre månader från inköpsdagen och ytterligare en fullservice innan ettårsdagen. En välservad och välmående cykel lägger grunden för en bra cykelupplevelse.

Vill du prenumerera på vårt nyhetsbrev?

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan