Förmånscykel Jobba hos oss
Köp cykeln av cyklister

Ingen butik är vald

Boka service online
Cykelväljaren
Köp cykeln av cyklister
Välj din närmaste butik

Cykelbelysning

Cykellampor är viktiga för att se och synas. Enligt lag ska en cykel som används i mörker alltid vara utrustad med fungerande och tänd belysning. Med en ljusstyrka på minst 100 lumen syns du, men för att även lysa upp vägen framför dig behöver du en framlampa på minst 300 lumen. I totalmörker i skogen behöver du över 1 000 lumen för att se bra.

Filter/Sortera 
Filter
Popularitet
Namn A-Ö
Namn Ö-A
Pris stigande
Pris fallande
4light
Basta
Bontrager
Bookman
Herrmans
Knog
Kryptonite
OXC
Silva
Spanninga
Specialized
Spectra
TEC
Trek
Barn och junior
Landsväg
MTB - Trail
Pendling
Vardagscykling
Baklampa
Framlampa
Lampset
Pannlampa
Reflex
Batteri
Dynamo
Elcykel
USB

Cykelbelysning hos Sportson

 

Det är viktigt att se och synas i trafiken. Enligt lag ska cykeln alltid vara utrustad med fungerande och tänd belysning när det är mörkt. Cykelbelysning ökar din säkerhet markant och minskar risken för olyckor.

Hos oss hittar du ett brett utbud av cykelbelysning från ledande varumärken, oavsett om du behöver reflexer, framlampa, baklampa, pannlampa eller hela kittet.

 

Vilken belysning behöver man?

 

Enligt lagen måste du ha vitt eller gult fast ljus fram och rött ljus bak, som syns tydligt på 300 meters avstånd. Med en ljusstyrka på minst 100 lumen syns du, men för att även lysa upp vägen framför dig behöver du en framlampa med 300 lumen och uppåt – gärna uppåt 600 lumen. Ska du ut och cykla i totalmörker i skogen behöver du en lampa på över 1 000 lumen. Om du har en starkare lampa bör du tänka på att den ska vara riktad mot vägbanan, så att du inte bländar mötande trafikanter.

 

Olika typer av cykellampor

 

De flesta cykellampor består idag av LED-belysning. Därtill finns allt från enklare LED-lampor till rejäla strålkastare, vissa med batterier och andra med USB-laddning. Om du ska ta av och på belysningen varje gång du cyklar bör du välja en lampa med enkel montering. Ska den däremot sitta kvar på cykeln kan du istället prioritera en högre batterikapacitet, så att du inte behöver ta loss den lika ofta.

Vill du prenumerera på vårt nyhetsbrev?

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan