Förmånscykel Jobba hos oss
Köp cykeln av cyklister

Ingen butik är vald

Boka service online
Cykelväljaren
Köp cykeln av cyklister
Välj din närmaste butik

Gazelle

Royal Dutch Gazelle, ända sedan 1892 har man producerat de finaste kvalitetscyklarna som ger dig den lättaste och bekvämaste cykelfärd du kan få. Gazelle elcyklar får dig att njuta av friheten med att cykla, den friska luften, vinden i håret och ger dig chansen att på allvar rensa tankarna, Gazelle har cyklarna för dig!

Filter/Sortera 
Filter
Popularitet
Namn A-Ö
Namn Ö-A
Pris stigande
Pris fallande
Integrerat
Pakethållare
Ramrör, ovanpå
300
400
418
500
504
545
625
630
750
Mittmotor
Mekaniskt
10
11
5
7
8
9
Steglösa
Fälgbroms, hydraulisk
Skivbroms, hydraulisk

Royal Dutch Gazelle

Kunglig titel

På Gazelle är man stolta över ”Royal” i sitt namn – det tilldelades av prinsessan Margriet vid hundraårsfirandet av verksamheten 1992. Det är en mycket ärofull titel som ytterligare befäster ambitionen att fortsätta vara nyskapande. Att fortsätta att vara ledande genom smarta uppfinningar för att göra cyklingen skönare eller enklare.

Fokus på cykeln

I Nederländerna har cykeln alltid varit en viktig del av vardagen. I 125 år har Gazelle byggt cyklar som passar perfekt för just detta: Det handlar om att skapa så lätta, högkvalitativa och bekväma cyklar som möjligt. Dessutom strävar Gazelle ständigt efter att göra både design och teknik smartare och ännu mer nyskapande. Gazelles cyklar ger dig modern lyx och beprövad kvalitet som du absolut kommer att väcka uppmärksamhet!

Oavsett om du söker en elcykel för längre turer eller för din dagliga resa till jobbet har Royal Dutch Gazelle cykeln för dig. Från elcyklar med lågt insteg för extra komfort till supersnabba elassisterade hybridcyklar som låter dig ta dig igenom trafikstockningar i rusningstrafik utan problem – med en Gazelle kan du räkna med maximal pedalhjälp och optimal cykelglädje.

Gazelle skapar kvalitetscyklar. 275 000 per år. Och de gör det med stor hängivenhet och fullständigt engagemang.

 

Marknadsledande

 

På fabriken i Dieren, Nederländerna, där man producerar omkring 275 000 cyklar per år sysselsätter Dutch Royal Gazelle runt 350 anställda . Det betyder att  Gazelle är marknadsledande i Nederländerna, och arbetar även hårt för att utöka organisationen och marknaden utanför landet, 2020 etablerade man sig på allvar i Danmark och under 2021 tar man klivet in även i Sverige.  Kvaliteten har alltid stått i centrum ända sedan företaget grundades 1892. Gazelles kvalitetssystem certifierades 1996 för att uppfylla ISO-9001-standarderna.

 

Kunglig titel

Gazelles hundraårsfirande 1992 inföll samtidigt som man i produktionen nådde åtta miljoner tillverkade cyklar och tilldelades den Kunliga titeln i sitt namn. Vid denna tid levererades en miljon cyklar vart tredje till fjärde år. Den 7 april 1999 resulterade detta i en höjdpunkt i Gazelles historia då prins Willem Alexander denna dag la sista handen vid Gazelle-cykel nummer 10 000 000 i ordningen.

Gazelle fortsatte vidare och i slutet av oktober 2005 lämnade Gazelle-cykel nummer 12 000 000 fabriken. Dåvarande minister med ansvar för bland annat transporter, Karla Peijs, gav en hjälpande hand med Gazelle Easy Glider – den första Gazelle-modellen med elektronisk pedalhjälp. 13 miljoner tillverkade Gazelle-cyklar nåddes 2008, och 14 miljoner i december 2012.

Royal Dutch Gazelle fortsätter att bygga säkra, bekväma, hållbara och dessutom snygga cyklar.

Gazelle och hållbarhet

Hos Gazelle står hållbarheten högt upp på dagordningen. I allt man gör frågar man sig vilken inverkan det kommer att få på milö, människor, produkterna och samhället i stort. Man söker dessutom ständigt efter nya möjligheter inom de viktiga områdena hållbarhet och innovationer, både i och utanför den egna organisationen.

Gazelle söker alltid efter de lämpligaste lösningarna, ofta gör man det i samarbete med andra. Denna strävan och sökandet leder ofta och regelbundet till hållbara innovationer.

Royal Dutch Gazelle

När det gäller utvecklingen av den holländska cykeln har Royal Dutch Gazelle inte bara varit med på resan, de ledde vägen. Gazelle har tillverkat bekväma, säkra och smart designade cyklar och e-cyklar i över 125 år, detta gör Royal Dutch Gazelle till den enda sanna holländska cykeln. Då, nu och alltid.

Spela filmen
Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan