Förmånscykel Jobba hos oss
Köp cykeln av cyklister

Ingen butik är vald

Boka service online
Cykelväljaren
Köp cykeln av cyklister
Välj din närmaste butik

Cyclocross & gravelcyklar

Cyclocrossen är en racercykel anpassad för sand- och grusbanor, som är lätt och kvick i hanteringen. Gravelcykeln är en utveckling av detta och är en allroundcykel som har blivit ett populärt alternativ för året-runt-pendlaren eller äventyrscyklisten.

Filter/Sortera 
Filter
Popularitet
Namn A-Ö
Namn Ö-A
Pris stigande
Pris fallande
Crescent
Merida
Nishiki
Scott
Specialized
Trek
11
12
16
18
20
22
24
9
Skivbroms, hydraulisk
Skivbroms, mekanisk
Beige
Blå
Brun
Grå
Grön
Gul
Guld
Lila
Orange
Rosa
Röd
Svart
Vit
Shimano
SRAM
Aluminium
Kolfiber
18
20
22
24
44
47
49
50
51
52
54
56
58
61
L
M
S
XL
Elektroniskt
Mekaniskt

Cyclocross/gravelcyklar hos Sportson

 

Cyclocross och gravel är två liknande cykelgrenar som båda definieras av att de är anpassade för grus. Precis som racercykeln har dessa cyklar bockstyre och en ramgeometri som ger dig en framåtlutad sittställning, där du får bra kraftöverföring från benen till pedalerna. Det är en mångsidig och rolig cykel för dig som tycker lika bra om att cykla på grus och gräs som på asfalt, med lite hjälp av rätt däck.

 

Skillnaden mellan cyclocross och gravel

 

På ytan kan cyclocross- och gravelcyklar verka lika varandra, men det finns några skillnader. Cyclocrossen är i grunden en racercykel anpassad för tävling på sand- och grusbanor. Gravelcykeln är en utveckling av detta och är i många fall mer av en allroundcykel.

 

Cyclocross har ett tävlingssyfte

 

Cyclocrossen är optimerad för ett däckutrymme på 33 millimeter av tävlingsskäl, medan det är vanligt att gravelcykeln har utrymme för ännu större däck. Cyclocrossen är anpassad för tävlingsbanorna och har därför en geometri som är mer fokuserad på explosiv kraftöverföring, ofta med lättviktskomponenter.

 

Gravel är en mångsidig följeslagare

 

Gravelcykeln har ett bredare användningsområde och är populär för dagslånga turer och bikepacking. Eftersom gravelcykeln inte är framtagen just för tävling har den oftast fler fästen för montering av tillbehör, vilket gör det enkelt att anpassa den för pendlingen genom att montera skärmar, stöd och andra praktiska tillbehör.

 

Tillbehör och utrustning till cykeln

 

På en cyclocross eller gravelbike cyklar du med fördel med cliplesspedaler, där du klickar i skon så att du sitter fast tills du klickar ur igen. Du får en effektivare kraftöverföring och kan enklare få upp farten för roligare cykling. Ska du ut på en heldag på grusvägarna bör du också fundera över packningsmöjligheterna, som till exempel en bra väska – se framför allt till att få med en sadelväska packad med en extra slang och verktyg, så att du kan laga en punktering.

Vill du prenumerera på vårt nyhetsbrev?

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan