Ingen butik är vald

Välj din närmaste butik

Springcykel

Springcykeln har blivit ett vanligt alternativ till den traditionella 12" cykeln. Utan pedaler och med fötterna i marken kan barnet sittandes på cykeln "springa" vilket oftast leder till att de lär sig snabbare att hitta både balans kontroll över cykeln . Inbytesgarantin gäller även på våra springcyklar

Ingår på
alla barncyklar!

Inbytesgaranti - spara pengar barncyklar!

Få tillbaka 50% när du byter in en gammal modell mot en större. Läs mer!

Vanliga frågor om barncyklar

 

Vilket varumärke gör bäst barncyklar?

Det finns en uppsjö med barncyklar från Specialized, Scott, Crescent, Monark, Apollo osv. och alla har sina fördelar. Ett märke som har fått mycket uppmärksamhet på senare år och det är Frog med anledning av att de gör specialdesignade cyklar för barn. Men, alla har en favorit. Kontakta oss eller prata med vår personal för bästa resultat!

 

När går man från barn- till juniorcykel?

Generellt så gäller barncykel tills barnet blir 125 cm, alltså upp till 20″ i cykelstorlek, sedan går de över till juniorcyklar som är i storlekar 24″ – 26″.

 

Vad är en springcykel och varför är det bra?

En springcykel, också kallad ”walkbike”, är en revolutionerande cykel för barn som lär sig att cykla. Den är lätt och har inga pedaler, vilket gör att barnet med hjälp av fötterna lär sig att balansera på cykeln och att känna sig trygg på två hjul. Barnet lär i princip sig balansen på cykel på egenhand, så när pedalerna kommer in i bilden är det svåraste redan över! Se våra Springcyklar.

 

Mitt barn är X år gammal. Vilken storlek ska hen ha?

När man väljer barncykel så ha ålder ingen betydelse, utan det är främst längden på barnet som man ska titta på. Du hittar en storlekstabell samt fler tips om storlekar på vår guide Cykelstorlekar för barn.

Ingår på
alla barncyklar!

Inbytesgaranti - spara pengar barncyklar!

Få tillbaka 50% när du byter in en gammal modell mot en större. Läs mer!

Vanliga frågor om 20 tum barncykel

 

När ska barn ha en 20 tum barncykel?

Det passar bäst för barn mellan 105-125 cm och då brukar barn vara runt 6-8 år gammal. För säkerhetsskull är det bäst att gå på  längden och även komma in till en av våra butiker för att provcykla.

Läs mer på vår guide: Cykelstorlekar för barn.

 

Vilka märken finns?

Vi tar stolt i vårt breda sortiment och erbjuder därför cyklar från Specialized, Crescent, Scott, Monark, Apollo och även det särskilt barnanpassade Frog.

 

Hur många växlar finns?

20 tums barncykel har mellan 1 till 9 växlar och du ska välja efter barnets behov. På mer sportiga cyklar hittar du oftast högre antal växlar för mer kontroll i t ex skogen. Om barnet behöver mer en allsidig cykel räcker finns modeller med 3 till 4 växlar, och även 1 växel om barnet nöjer sig med det.

 

Finns det fotbroms på 20 tum?

Ja, det finns för de som vill ha.

 

TIPS! Handbroms före fotbroms. Varför?
Många är vana vid att fotbroms är säkrast för barn, men faktum är att handbroms är det som oftast blir mest naturligt och nära till hands. När barn cyklar och vill stanna blir ofta den mest naturliga reaktionen att sätta ner fötterna på marken, däremot är händerna alltid kvar på styret. Att alltså ha bromsen där det är som mest naturligt för barnet, är också säkrast. Dessutom lär de sig tidigt att använda handbroms för vuxenlivet.

 

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan