Förmånscykel Jobba hos oss
Köp cykeln av cyklister

Ingen butik är vald

Boka service online
Cykelväljaren
Köp cykeln av cyklister
Välj din närmaste butik

Springcyklar

Springcykeln, eller balanscykel som den också kallas, är ett populärt alternativ till 12-tumscykeln. Den passar barn som är 60-100 centimeter långa. Då brukar barnet vara 2-3 år. Cykeln har inga pedaler så att barnet kan sätta fötterna i marken och springa, vilket lär barnet att få kontroll över cykeln lagom tills det är dags för en pedalcykel.

Filter/Sortera 
Filter
Popularitet
Namn A-Ö
Namn Ö-A
Pris stigande
Pris fallande
Crescent
Frog
Motobecane
Scott
Specialized
Trek
Blå
Brun
Grå
Grön
Gul
Orange
Rosa
Röd
Svart
Turkos
Vit

Springcyklar hos Sportson

 

Det är en spännande tid när barnet ska lära sig cykla. Springcykeln är ett bra val när det är dags för den allra första cykeln för de minsta och är ett populärt alternativ till 12-tumscykeln. Springcykeln, även kallad balanscykel eller walkbike, är en lätt, mindre cykel utan pedaler och stödhjul. En springcykel är ett bra sätt för barnet att lära sig balansera på cykeln och känna sig trygg på två hjul.

 

Så funkar en balanscykel

 

Springcykeln har en enkel design som saknar pedaler. Barnet tar istället hjälp av fötterna för att ta sig fram och lär sig på så sätt att hitta balansen på cykeln på egen hand, vilket innebär att den svåraste biten redan är över när det är dags för en cykel med pedaler. Det blir mycket lättare att lära sig cykla när man kan hålla balansen och det blir smidigare för barnet att gå direkt över till en cykel utan stödhjul.

Med en balanscykel har barnet full kontroll över hastigheten genom att ta fart och sakta ner med fötterna. Barnet får bra balansträning och lär samtidigt känna cykeln på ett tryggt sätt.

 

När kan man börja med springcykel?

 

Springcykeln passar barn som är cirka 60-100 centimeter långa. Då brukar barnet vara 2-3 år, men längden är den viktigaste måttstocken för att cykeln ska passa. Barnet ska nå ner till marken ordentligt med fötterna och kunna sitta stabilt på sadeln.

Vill du prenumerera på vårt nyhetsbrev?

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan