Förmånscykel Jobba hos oss
Köp cykeln av cyklister

Ingen butik är vald

Boka service online
Cykelväljaren
Köp cykeln av cyklister
Välj din närmaste butik

Cykellås

Ett av de viktigaste tillbehören till din cykel är ett lås. Skydda din cykel från stöld med ett godkänt, certifierat cykellås. Tänk på att alltid låsa fast cykeln i ett fast objekt, gärna på en plats där det rör sig mycket folk.

Filter/Sortera 
Filter
Popularitet
Namn A-Ö
Namn Ö-A
Pris stigande
Pris fallande
Abus
AXA
Hiplok
Xlc
Blå
Brun
Grå
Grön
Gul
Lila
Orange
Rosa
Röd
Silver
Svart
Turkos
Vit
Nej
Ja
Alarmlås
Bygellås
Kättinglås
Låstillbehör
Ringlås
Vajerlås
Vikbart lås
Kod
Nyckel
100 cm
1000 cm
100cm
105 cm
110 cm
120
120 cm
130 cm
140 cm
150
150 cm
170 cm
180
180 cm
200 cm
230 mm
250 cm
2m
300 mm
310 mm
40 cm
500 cm
55 cm
60 cm
65
75 cm
80 cm
80cm
85 cm
90
90 cm
95

Cykellås hos Sportson

 

Cykelstölder är tyvärr vanligt och ett lås till din cykel är därför ett av de viktigaste tillbehören. Genom att låsa fast din cykel i ett fast föremål med minst ett cykellås minskar du risken för att din cykel blir stulen. Vi erbjuder cykellås från kända varumärken som bland annat Abus, AXA och Hiplok.

 

Välj ett godkänt cykellås

 

De flesta försäkringsbolag kräver att cykeln ska vara låst med ett godkänt cykellås för att försäkringen ska gälla vid stöld. Det innebär att låset har genomgått tester av säkerhet och funktion och blivit certifierat eller intygat av SBSC enligt Stöldskyddsföreningens krav. Hos oss hittar du ett stort utbud av godkända cykellås.

 

Olika typer av lås

 

Det finns flera typer av cykellås, som alla har sina fördelar. Godkända lås återfinns vanligtvis bland bygel-, kätting- och ringlås, samt vikbara lås, men däremot inte bland vajerlås och kodlås.

 

Bygellås

Bygellås, eller U-lås, som det också kallas, är ett tåligt och lätt lås som vanligtvis har ett fäste som kan monteras på cykeln, vilket gör det enkelt att transportera. Det är enkelt att trä genom både ram och bakhjul.

 

Vikbart lås

Vikbara lås är också en lätt variant som vanligtvis kan monteras på cykeln med ett fäste. Låset är litet när det är hopvikt, men stort nog för att låsa fast cykeln i ett fast föremål när det är utfällt.

 

Kättinglås

Kättinglåset är ett större lås som består av en täckt kättingkedja. Det är ett tungt men robust lås, som gör att du enkelt kan låsa fast cykeln i ett fast föremål.

 

Ramlås

Många standardcyklar säljs med ett förmonterat ramlås. Det är nätt och smidigt, men eftersom du inte kan använda det för att låsa fast cykeln i ett fast föremål bör du komplettera det med ett lås till.

 

Vajerlås

Vajerlåset är lätt och smidigt, och fungerar bra som extralås till ett mer robust lås, till exempel för att kunna låsa fast båda hjulen.

Vill du prenumerera på vårt nyhetsbrev?

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan