Ingen butik är vald

Välj din närmaste butik

5 tips när du köper barncykel

Det finns många aspekter att tänka på när du köper cykel till ditt barn för att det ska ha så roligt som möjligt redan från början. Här har vi gjort en lista på det viktigaste!

1 – Barnspecifik geometri. Köp en cykel som är gjord specifikt för barn. Cyklar gjorda specifikt för barn är framför allt lättare och har smarta detaljer som t.ex. speciella bromshandtag för barn som gör det roligare och lättare att cykla.

2 – Låt barnet bestämma. Inom vissa ramar förstås. Om barnet gillar cykeln och har valt den själv så kommer den att cyklas på med stor glädje.

3 – Lagom är bäst! Köp inte en för stor cykel. Barn ska växa ur sin cykel, inte i. En för stor cykel blir tung och jobbig att cykla på.

4 – Våga handbroms.Fotbroms är inte säkrare än handbroms. Barnet lär sig vilket som. Barncyklar med handbroms är faktisk lättare och rullar lite bättre än barncyklar med fotbroms, så våga att ta steget till handbroms tidigt.

5 – Spara pengar med Inbytesgaranti. Barnet kommer att ha många cyklar under uppväxten, så dra nytta Sportsons inbytesgaranti. Du får 50% av priset på den gamla cykeln i rabatt på den nya när du byter till en större cykel. Du sparar pengar, och slipper tumma på kvaliteten.

 

SE BARNCYKLAR

Film: 5 tips när du köper barncykel

Spela filmen

Se fler frågor

Tillbaka till frågorna.

Hitta närmaste butik

Vi har 25 butiker runtom i landet.

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan