Förmånscykel Jobba hos oss
Köp cykeln av cyklister

Ingen butik är vald

Boka service online
Cykelväljaren
Köp cykeln av cyklister
Välj din närmaste butik

5 tips när du köper barncykel

Det finns många aspekter att tänka på när du köper barncykel för att barnet ska ha så roligt som möjligt redan från början. En lagom stor cykel med barnspecifik geometri är viktigt. Sedan ska barnet förstås gilla cykeln också!

1. Köp en cykel med barnspecifik geometri

Det kan låta självklart, men det är viktigt att cykeln har en geometri som är särskilt anpassad för barns anatomi. Cyklar gjorda specifikt för barn är framför allt lättare och har smarta detaljer som till exempel särskilda bromshandtag för barn som gör det både roligare och enklare att cykla.

 

2. Låt barnet vara med och välja

Det kanske är frestande att ge barnet en cykel som överraskning, men för att barnet ska gilla cykeln är det viktigt att få vara med och bestämma, inom vissa ramar förstås. Om barnet gillar cykeln och har valt den själv så kommer den att cyklas på med stor glädje.

 

3. Lagom är bäst när det kommer till storleken

Köp inte en för stor cykel. Barn ska växa ur sin cykel, inte i. Cykeln ska passa för stunden. En för stor cykel blir tung och jobbig att cykla på, och om det är svårt för barnet att hantera cykeln kan det till och med bli farligt. Välj därför den cykel som passar barnet just nu. Ta hjälp av vår guide för cykelstorlekar för barn.

 

4. Våga börja tidigt med handbroms

Många tror att fotbroms är säkrare för barn än handbroms, men så är nödvändigtvis inte fallet. Barnet lär sig vilket som, men genom att börja tidigt med handbroms övar barnet in reflexen att bromsa med handbroms redan från start. Barncyklar med handbroms är faktiskt lättare och rullar lite bättre än barncyklar med fotbroms.

 

5. Spara pengar med inbytesgaranti

Barnet kommer att ha många cyklar under uppväxten, så dra nytta av Sportsons inbytesgaranti. Du får 50% av den gamla cykelns originalpris i rabatt när du byter till en större barncykel. Du sparar pengar, och slipper tumma på kvaliteten.

Film: 5 tips när du köper barncykel

Spela filmen

Se fler frågor

Cykelfrågorna är många. Vi svarar på några av de vanligaste.

Hitta närmaste butik

Besök din närmaste Sportson-butik för mer tips och råd.

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan