Förmånscykel Jobba hos oss
Köp cykeln av cyklister

Ingen butik är vald

Boka service online
Cykelväljaren
Köp cykeln av cyklister
Välj din närmaste butik
Pappa och barn som står vid en Seaside lastcykel som säljs hos Sportson

5 tips när du köper lastcykel

Lastcyklar, eller lådcyklar som de också kallas, har blivit ett allt mer populärt sätt att lösa vardagspusslet. Tack vare lastningsmöjligheterna och att de vanligtvis är eldrivna har lastcyklarna blivit en stark konkurrent till bilen. Skjutsa barnen till dagis, ta med hunden på äventyr eller transportera tyngre last? Inga problem!

1. Provcykla innan köp

Det finns både tvåhjuliga och trehjuliga lastcyklar. Därför rekommenderar vi att provcykla innan du köper, så att du kan känna på skillnaden. Trehjuliga lastcyklar har vanligtvis större lastkapacitet, med plats för två eller fler barn beroende på lådans storlek, medan tvåhjuliga modeller är betydligt smidigare att cykla på och tar mindre plats.

 

2. Fundera över hur du löser parkering

En lastcykel tar upp betydligt mycket mer plats än en vanlig cykel. Fundera därför redan innan över hur du ska lösa parkeringen. Får den plats i cykelrummet eller cykelparkeringen? Glöm inte att dubbelkolla bredden på dörren till förvaringsplatsen, så att du är säker på att cykeln går in.

 

3. Motorns placering har betydelse

Fundera på hur du kommer att använda cykeln. Kommer du att cykla mycket i backar med tung last bör du köpa en lastcykel med mittmotor. Mittmotorn är förvisso dyrare men betydligt starkare och kan utnyttja växlarna fullt ut.

 

4. Välj en lastcykel med skivbromsar

Lastcyklar är tunga, särskilt när de dessutom har full last. Att kunna stanna snabbt och säkert är extra viktigt när du transporterar kär last. Därför är skivbromsar det bästa alternativet. Skivbromsar har den bästa bromskraften i alla väderförhållanden.

 

5. Våga säga hejdå till bilen

Man måste faktiskt inte ha bil för att kunna lösa vardagen. Med en lastcykel går det utmärkt att skjutsa barnen eller storhandla. En lastcykel är mycket billigare än en bil och du slipper sitta i bilköer.  Dessutom får du motion på köpet. Behöver vi säga mer?

Film: 5 tips när du köper lastcykel

Spela filmen

Sportson svarar

Se svaren på några av de vanligaste cykelfrågorna.

Hitta din lokala butik

Besök din lokala Sportson-butik för tips och råd.

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan