Förmånscykel Jobba hos oss
Öppet köp så länge du vill

Ingen butik är vald

Cykelväljaren
Öppet köp så länge du vill
Välj din närmaste butik
Kvinnlig pendlar hos Sportson

Vilken sorts cykelpendlare är du?

Att pendla med cykel har blivit allt mer vanligt och har många fördelar. Ofta sparar du tid, får träning samtidigt och slipper ta bil. Men det finns många olika cykelpendlare med olika behov...vilken typ är du?

Pendlartyper:

 

TRÄNINGSPENDLAREN- Gravelbike

Här ligger träningen fokus. Att komma till jobbet är ett riktigt träningspass som ska maximeras och man ska komma fram först. Allt är en tävling och man ska klä sig därefter. Inga vardagskläder eller gym t-shirt utan här gäller det att ha riktiga cykelkläder hela vägen och en bra ryggsäck för prylarna. Pakethållare är strängt förbjudet! Också viktigt att ha riktigt starka uppladdningsbara lampor som verkligen syns på långt håll.

Passande cykelmodeller är gravelbikes som är både anpassade för far, grus och det eventuellt utmanande höst-/vinterunderlaget.

 

KOMFORTPENDLAREN – Elcykel

För den som vill byta bort bilen för att komma till jobbet men inte byta bort bekvämligheten. Uppskattar motionen som ingår i själva cyklingen, men inte så pass att hen vill byta kläder eller duscha på jobbet. Här räcker det med en bra softshell jacka och varma handskar så händerna inte fryser. Många väljer också regnbyxor och skoskydd så kläder och fötter håller sig torra. En vattentät sidoväska är också att föredra, exempelvis en Ortlieb Back Roller Plus. Viktigt för denna pendlingstyp att tänka på farten, särskilt under vinter. Elcykel går ofta snabbare än det känns och när det är dags att stanna är bromssträckan också längre.

Passande cykelmodeller är t.ex klassiska elcyklar eller kanske någon av alla sportiga el-hybrider

 

FAMILJEPENDLAREN – Lastcykel

På senare år har den med familj eller hund fått nya möjligheter med cykel, och därmed har lastcykelpendlaren föds. Beroende på hur mycket träning du vill ha finns det både med och utan el. Det är vanligt att pendelcyklisten vill ta med cykeln in på kontoret för att slippa regn och eventuell stöld, men då detta inte går med en lastcykel rekommenderar vi ett rejält kättinglås så den kan låsas fast utomhus utan oro. Även extra reflexer efterfrågas för extra synlighet!

Passande cykelmodeller hittar du här

 

TRÖTT-PÅ-BILKÖER-OCH-VILL-TRÄNA-MER-PENDLAREN – Hybrid

Vill gärna röra på sig mer och är trött på bilköerna som hör till bilpendlingen. Vill gärna ha utrustningen så att turerna bli praktiska, men behöver inte ha den dyraste och bästa. Pakethållare är välkommet för att ha kunna haka på en väska och denna pendlare är helt nöjd med vanliga träningskläder för att täcka behoven. Duschar ofta på jobbet för att kunna få träningen på köpet och vara tidseffektiv.

Passande cykelmodeller skulle kunna vara en racehybrid eller varför inte en crosshybrid?

 

VÄRMEPENDLAREN – Korgcyklaren

Pendlar gärna så länge det inte är för kallt, dvs t o m mitten på oktober. Får plats med exakt allting och lite till i korgen. Då korgcyklar ofta är välutrustade vid köp är tillbehör inget värmependlaren lägger mycket vikt vid, men ska något inhandlas så är det reflexväst för synlighet och ett extra vajerlås för säkerheten. För den modige som cyklar hela vintern är vinterdäck ett måste!

Passande cykelmodeller klassikerna.

 

BRA UNDERHÅLL – Viktigt för alla pendlare!

Under höst och vinter kan cykeln ta mycket stryk från väder och vind, och därför är det viktigt att underhålla den. Starta hösten med en service så vet du att cykeln är kollad och bör klara sig fint (mekaniskt sett) i 5-6 månader, dvs fram till våren.

Under tiden är det bra om du också gör rengör din cykel från slask och grus (Tips: Mucoff kit) som åker upp på kedjan och bland växlarna, samt se till att kedjan är inoljad (Dry lube för vintern, Wet lube för sommaren, ) så den inte rostar. Detta är vanligt förekommande undgås ofta att märkas på grund av all smuts som samlas. Om kedjan börjar låta konstigt när du trampar vet du att det har gått för långt.

FILM: Vilken pendlingscykel passar dig?

Spela filmen
Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan