Ingen butik är vald

Välj din närmaste butik

Den här butiken är närmast dig

Vi kunde inte förstå din adress. Vänligen försök igen.

Välj din närmaste butik
Vilka typer av mountainbike finns det

Vilka typer av mountainbikes finns det?

Mountainbike har funnits i decennier och dess popularitet har stiget i en rasande fart. Detta har även burit med sig en enorm utveckling av olika mountainbiketyper för olika behov, och det är inte alls ovanligt att riktigt inbitna åkare äger fler stycken. Nedan har vi sammanfattat de olika typerna och så du enklare kan ta beslut om vilken som passar dig!

Cross Country

Cross country är för många den första MTBn. Det är en hardtail med dämpare fram, och sittställningen tillåter dig att sitta bekväm istället för att fälla ihop som en fällkniv. Cykeln passar för turer ute på skogsväg eller lättare terräng, eller för dig som ska köra långlopp i stenhårt tempo.

 

Trail

Trailcykeln är heldämpad och byggd för riktig stigcykling. Du har en lite mer upprätt position för optimal kontroll bland stock och sten, och det är inga problem att cykla både uppför och nedför berg.

 

Downhill

Brinner du för att cykla utför, snabbt och spektakulärt över stockar, stenar på slingriga stigar nedför branta bergssidor, så är downhill för dig. Dämpningen är rejäl för att ge dig bästa kontroll i de tuffaste situationerna. Glöm inte skydd och hjälm för ramlar du omkull här kommer det att kännas. Rejält. Alltså mycket.

 

Dirt

MTBs motsvarighet till BMX. Snabba banor med höga hopp och ofta spektakulära tricks. Cyklarna saknar ofta allt det där som kan gå sönder i en krasch som växlar och ibland även bromsar [whuut?!] Ram och hjul är ofta byggda för att ta ordentligt med stryk.

 

Enduro

Enduro har vuxit fort och är idag en väldigt populär gren inom MTB, påminner en del om Downhill men med den skillnaden att man cyklar själv även när det går uppför till skillnad från Downhill där man nyttjar liften. Cyklarna är ordentligt stötdämpade men fortfarande rätt pedaleffektiva så att du kan lägga kraften på allt det roliga.

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan