Förmånscykel Jobba hos oss
Köp cykeln av cyklister

Ingen butik är vald

Boka service online
Cykelväljaren
Köp cykeln av cyklister
Välj din närmaste butik
Bra cykelkläder är ett bra tips för att börja cykelpendla - Sportson Svarar

5 tips för att börja cykelpendla

Att pendla till jobbet med cykel ska inte vara en uppoffrande kamp mot väder och klocka - det ska vara dagens höjdpunkt, något du ser fram emot. Därför behöver du göra det så bekvämt och roligt som möjligt, bland annat genom att ha rätt utrustning och en servad cykel.

1. Köp en cykel du gillar

Om du ska pendla kommer du att använda cykeln två gånger per dag minst 225 dagar per år. Därför är det värt att lägga tid och engagemang på att hitta rätt och inte välja en cykel bara för att den är billig eller för att någon annan har sagt att den är bra. Känslan i växelreglagen, sadelns passform, lättheten, accelerationen och responsen kommer att göra skillnad. Varje gång du sätter dig på cykeln ska det ge en positiv känsla.

 

2. Tänk på avståndet och underlaget

Ska du cykla cirka 3-5 kilometer funkar en standardcykel bra. Cyklar du längre än så kan det passa bättre med en hybridcykel, där du får en sittposition med bättre kraftöverföring. Cyklar du på både asfalt och grus kan en gravelcykel bli en bra följeslagare. Tycker du att motvind och uppförsbackar är cyklingens glädjedödare är en elcykel lösningen på ditt dilemma.

 

3. Använd rätt kläder

Det finns inget värre än att frysa, bli blöt eller att vara för varm för den delen. Här handlar det om att vara så bekväm som möjligt. Tveka inte att köpa cykelspecifika plagg i funktionsmaterial, med en passform som är designad just för cykling. Du kommer att använda dem hundratals gånger, så det är utan tvekan värt det.

 

4. Utrusta cykeln för pendling

Om din cykel inte redan är utrustad med tillbehör är det en god idé att fundera över vad du behöver. Skärmar, belysning, stöd, pakethållare och annat förenklar pendlingen. Lägg också lite tid och engagemang på att hitta en bra cykelväska. Om du tycker att det känns bökigt att cykla med ryggsäck finns det varianter som du kan montera på pakethållaren.

 

5. Serva din cykel regelbundet

Om du pendlar varje dag kommer väder och användning att sätta sina spår på cykeln snabbare än om du bara använder den någon gång ibland. Smörj kedjan och tvätta cykeln vid behov, pumpa däcken cirka en gång i månaden och se till att lämna in cykeln på service minst en gång om året, så håller den längre.

Bästa tips för att börja cykelpendla

Spela filmen

Se fler frågor

Vi svarar på några av de vanligaste cykelfrågorna.

Hitta din lokala butik

Besök din lokala Sportson-butik för tips och råd.

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan