Förmånscykel Jobba hos oss
Köp cykeln av cyklister

Ingen butik är vald

Boka service online
Cykelväljaren
Köp cykeln av cyklister
Välj din närmaste butik

Ta med cykeln på semester

Ta med cyklarna på semester och upptäck världen från cykelsadeln. Här kommer några enkla tips och råd för hur du gör det enkelt och smidigt att få med allt. I vår guide hjälper vi dig hitta vilken cykelhållare som passar dina behov bäst.

Allt är planerat in i minsta detalj men hur får du med dig allt?
Så får du med dig det viktigaste för cykelsemestern

Det perfekta resmålet för familjesemester är hittat, allt är bokat men att få med alla familjens grejer är inte alltid lika lätt! Ärligt talat, visst har du också upptäckt att när man packar för att resa bort en vecka med familjen, eller bara över natten, så slutar det ändå alltid med samma antal väskor? Här kommer därför en liten guide till hur du enklast får med dig alla cyklar och utrustning på nästa tripp. Vi hjälper dig hitta vilken cykelhållare som passar dig bäst.

För oss som brinner lite extra för cykling så är ju naturligtvis den viktigaste punkten på packlistan cyklarna. Här finns det en hel del att välja på, till exempel cykelhållare för montering på takräcke, på dragkroken och som enkelt svängs åt sidan så att du kommer åt bakluckan, eller varför inte någon av de smidiga plattformscykelhållare som griper tag om hjulen och gör det enklare att lasta på och av?

Möjligheterna är många och det finns garanterat ett alternativ som är perfekt för din bil och dina behov. Ska man på cykelsemester ska man ju se till att cyklarna sitter säkert hela vägen dit och hem igen så att man kan köra tryggt och veta att det blir en utmärkt resa.

Cykelhållare som monteras på biltaket

 

Med takmonterade cykelhållare har du alltid fullt tillträde till bagageutrymmet, möjlighet att transportera flera cyklar och de passar de flesta hjulstorlekar. Det finns cykelhållare för gaffelmontering med fästpunkt genom gaffelns axel, till exempel storsäljaren Thule ThruRide. Det finns även varianter där du kan sätta fast cykeln  utan att ta av framhjulet, så kallade upprätta takcykelhållare. Det ger en lätthanterlig lösning för användaren, som bland annat den snabbt av- och pålastade Thule UpRide. För att montera dessa typer av cykelhållare på bilen krävs antingen fabriks- eller tilläggsinstallerade tvärräcken. Dessa gaffelmonterade eller upprätta cykelhållare passar bra till sedaner och mindre SUV:ar med lägre lasthöjd, eller bilar som inte har dragkrok.

 

Fördelar med takcykelhållare

 

 • Du har ingen dragkrok och vill inte installera en
 • Din bil har lägre takhöjd
 • Du önskar fullt tillträde till bakre delen av bilen
 • Du har begränsat med förvaringsutrymme
 • Du monterar enkelt ett tackräcke på bilen

Cykelhållare som monteras på dragkroken

 

Cykelhållare monterade på dragkroken är kanske den vanligaste typen och ett smidigt alternativ om du redan har dragkrok på bilen, eller planerar att installera en. Cykelhållare för dragkrok finns för allt från en till fyra cyklar, är enkla att montera och begränsar både tunga och höga lyft. Plattformshållare tar upp till tre cyklar och är gjorda för att underlätta av- och pålastning och viks ihop när de inte används samt passar i stort sett alla ramar utan problem. Ett av de bästa alternativen för den här modellen är Thules EasyFold XT 3, en fullt vikbar, kompakt och lätthanterlig cykelhållare för enkel montering på dragkrok, gjord för alla typer av cyklar. Tycker man att plattformarna är för stora och otympliga kan man välja en hängande hållare för dragkrok istället. De kan ta upp till fyra cyklar som hängs och låses i övre ramen, till exempel Thule HangOn som är en lutningsbar och lätthanterlig cykelhållare.

 

Fördelar med dragkroksmonterade cykelhållare

 

 • Du har dragkrok
 • Du vill transportera flera cyklar
 • Du vill kunna lasta på och av dem enkelt
 • Du vill transportera cyklar med olika typer av ramar
 • Du vill ha extra säkerhet för transport av cyklar

Cykelhållare för bagageutrymme

 

Saknar bilen både dragkrok och möjlighet att montera takräcke så kan en cykelhållare för bagageutrymmet vara det perfekta alternativet. Den här typen av hållare fästs enkelt utanpå bilens bagagelucka och kan transportera 1-3 cyklar och när du inte behöver den viks den enkelt ihop och tar nästan ingen plats. För den som inte cyklar så ofta eller som har begränsat förvaringsutrymme i garaget eller bostaden passar denna hållare utmärkt. En av dessa är Thule Raceway Pro: en hållare för bagageutrymmet med plats för tre cyklar med genomgående säkerhetsfunktioner i form av lås och stålkablar.

 

Fördelar med cykelhållare för bagageutrymme

 

 • Du saknar takräckessystem eller dragkrok på bilen och vill inte installera det
 • Du cyklar sporadiskt och behöver inte få med dig cykeln särskilt ofta
 • Du vill ha ett ekonomiskt alternativ
 • Du har ont om förvaringsutrymme
Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan