Ingen butik är vald

Välj din närmaste butik

Utrustning till cykelsemester

I år är det som många som kör en "hemester" och då är cykeln ett utmärkt sätt att utforska Sveriges vackra landskap. Vi har gjort en lista med utrustning som gör dig redo för cykelresan.

Cykelhållare för bil

För dig som har bil rekommenderar vi en bra cykelhållare för att kunna ta med cyklarna. Det finns exempelvis mer traditionella hållare såsom Thule Xpress som kläms på bilens dragkrok. Beroende på modell får du plats med 2 till 4 cyklar som i sin tur spänns fast med gummiremmar. En praktisk anordning som är enkel att ta av och sätta på, men kan kännas lite ranglig under bilfärden.

Vill du ha någonting mer rejält och stabilt rekommenderar vi Thule VeloCompact modellerna. Dessa modeller klämmer man också på bilens dragkrog men här står cykeln på en plattform där den både kläms och spänns fast för extra säkerhet. Plattformen har även egna baklyktor, bakljus, blinkers och nummerplåtshållare vilket kopplas till bilens funktioner med strömkabel. Detta garanterar att bilens säkerhetsfunktioner hela tiden är synliga, och plattformen håller ser till att cyklarna är stabila under bilfärden.

Om du inte har någon dragkrok går det såklart bra att transportera cyklarna på taket. Då rekommenderar vi exempelvis Thule Proride Black i kombination med bilens takräcke.

Se cykelhållare.

Sidoväskor

Vare sig du ska cykla ner till stranden eller ut på en flera veckors cykelresa kommer du ha nytta av är bra sidoväskor. Genom att ha en fylld väska på varje sida skapar du en god balans på vägen, med vill du bara ha en väska under kortare turer går det också bra.

En populär variant är Ortlieb Classic Roller som du enkelt fäster på cykelns pakethållare. Den rymmer mycket och är helt vattentät vilket kan vara bra för oförutsägbara svenska sommaren.

Vill du dock hellre ha någonting mer stilrent att även ha med på kontoret kanske en Bicycle Bag Portland passar dig bättre.

Se väskor.

 

Vagnar

Om man är en familj med småbarn eller helt enkelt vill ha med sig mycket saker är en cykelvagn ovärderlig. Den ger en smidig, säker och framför allt roligare cykelupplevelse. Barnet spänns fast och sitter bekväm hela vägen fram.

Hamax har skapat modellen Outback som har en stark och stabil ram och rejäla däck som dämpar åkturen.

Se vagnar.

Hjälm

När man cyklar flera dagar i taget, särskilt i sommarvärmen, kan det lätt bli obekväm att ha på sig hjälm. Därför är det bra att någonting som sitter skönt på huvudet och även fläktar, annars finns det risk att man struntar i hjälmen och tar av den.

Ett annat alternativ om du inte vill ha något på huvudet är Hövding Airbag. Det är upp till 8 gånger säkrare än en traditionell hjälm och du har endast på dig en krage så du kan njuta av sommarbrisen. Om olyckan skulle vara fram så fälls kragen ut och skyddar både nacke och huvud.

Se hjälmar

 

Måsten i nödläge

Vissa saker bör man ha med sig oavsett om du ska på en längre cykelresa eller bara en tur ut i skogen, och det är ett multiverktyg och slang. Lägg det i en liten sadel- eller ramväska så har du alltid med den vid behov.

 

Cykel – Två flugor i en smäll!

Om du vill vara effektiv med ditt cykelköp rekommenderar vi att du köper en hybridcykel till cykelsemestern. Hybridcyklar är generellt snabba, lätt och enkla att packa med väskor. Den passar utmärkt att pendla med när det är dags att börja pendla till jobbet till hösten.

Se cyklar.

 

UTRUSTNING TILL CYKELSEMESTERN

  • Cykelhållare
  • Väskor
  • Vagnar
  • Hjälmar
  • Cykelhälsa
  • Cyklar
Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan