Förmånscykel Jobba hos oss
Köp cykeln av cyklister

Ingen butik är vald

Boka service online
Cykelväljaren
Köp cykeln av cyklister
Välj din närmaste butik
En gravelbike utanför Sportson. Den passar bra att pendla med.

Skillnaden på gravelbike och cyclocross

Gravelbiken är mångsidig och gör att man kan ta i lite extra på väg till jobbet. Med lite grövre däck som standard finns det även utrymme i ramen att ha dubbdäck på vintern utan att göra avkall på den snabba, sportiga cykeln. Graveln är ofta utrustad med fästen för skärmar, pakethållare och är väskvänlig, vilket gör den praktisk som vardagscykel. Klarar man sig utan alla extra saker som går att montera på gravelcykeln går det utmärkt att köra en cyclocross istället. Den passar annars bäst på tävlingsbanorna som den är framtagen för.

På ytan kan cyclocross- och gravelcyklar verka relativt snarlika. Båda cykeltyper har en del gemensamt med en racer. De har bockstyre och en ramgeometri som ger dig en framåtlutad sittställning, vilket ger dig en bra kraftöverföring från benen till pedalerna.  De är båda anpassade för grus, men vad är skillnaden?

 

Cyclocross har ett tävlingssyfte

 

Cyclocrossen är i grunden en racercykel som anpassats för tävling på sand- och grusbanor. Eftersom den är anpassad för tävlingsbanorna är den optimerad för ett däckutrymme på 33 millimeter och har en geometri som är mer fokuserad på explosiv kraftöverföring, ofta med lättviktskomponenter.

 

Gravel är en mångsidig cykel

 

Gravelcykeln är en utveckling av cyclocrossen och är mer av en allroundcykel. Den har vanligtvis utrymme för större däck än cyclocrossen och har fler fästen för montering av tillbehör, vilket gör det enklare att få med sig utrustning och packning. Den har ett bredare användningsområde och har blivit ett populärt alternativ för dagslånga turer och pendling.

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan