Ingen butik är vald

Välj din närmaste butik
En Specilized elcykel med mittenmotor

Bästa motor på en elcykel – bak, mitten eller fram?

Det finns det 3 olika motorer att välja bland med för och nackdelar, och vissa är mer populära än andra. Vilken passar dig?

Framhjulsmotorn är enkel och hyfsat billig så det drar ner priset på cykeln. Till skillnad från bakhjulsmotor kan den kombineras med fotbroms och alla typer av växelsystem. Dessutom får du tvåhjulsdrift! Motorn driver framhjulet, och benen driver bakhjulet.
Nackdelen? Den är inte särskilt stark i uppförsbackar, och det är lite bökigare att laga punktering på framhjulet då den är svårare att få loss.

Bakhjulsmotor är också av den billigare varianten. Det ger ett bra grepp, känns oftast lite piggare och rappare och är något effektivare i uppförsbackar än framhjulsmotor. Nackdelen är även här här att det blir bökigare att laga punktering på bakhjulet. Cykeln kan också blir baktung särskilt om även batteriet är placerat bak.

Och det sista och mest populära, mittmotorn. Den driver direkt på pedalerna vilket gör att motorn kan utnyttja cykelns egna växlar och blir därför väldigt stark och effektiv i uppförsbackar. Den känns också mer som en vanlig cykel då den använder en sensor som förstärker kraften som du trycker på pedalerna. Att laga punktering är inget problem. Nackdelen är att cykelns ram måste anpassas efter motorn vilket gör att priset blir något högre.

Så vilken passar dig bäst? I slutändan handlar mer om känslan än något annat så vi rekommenderar att provcykla och utgå från det.

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan