Ingen butik är vald

Välj din närmaste butik

Varför finns egentligen ventilhattar?

Dom är små, dom är av plast och man tappar dom alltid på marken och måste leta när man ska pumpa däcken. Så vad är poängen?

Dom är små, dom är av plast och man tappar dom alltid på marken och måste leta när man ska pumpa däcken. Så vad är poängen?

 

Ventilhatten har två funktioner, att skydda slangen när den ligger ihoprullad sin förpackning eller i sadelväskan och att skydda mot smuts, skräp eller annat som kan komma in i ventilen.

 

Att du får in smuts i ventilen för att du inte har ventilhatten på händer dock i praktiken aldrig så när väl ventilhatten sitter på däcket och du trampar iväg så fyller den inte någon egentlig funktion längre.

 

Är du normalcyklist är det helt okej att köra med ventilhattarna på, det är ju faktiskt tänkt att dom ska sitta där dom sitter så varför inte. Tappar du bort dom eller att dom går sönder är det inget att sörja, det går som sagt lika bra utan. Du sparar faktiskt ca 0,36g i vikt

 

Är du racercyklist är det däremot strängeligen förbjudet att köra med ventilhattar. Kommer du med ventilhattar till söndagsturen med cykelklubben kommer du utan tvekan att få gliringar. Viktigaste skälet estetiskt, det ser helt enkelt inte bra ut. Ingen proffscyklist kör med ventilhattar och när man är ute och cykla vill man ju se proffsig ut…

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan