Förmånscykel Jobba hos oss
Öppet köp så länge du vill

Ingen butik är vald

Cykelväljaren
Öppet köp så länge du vill
Välj din närmaste butik
Insida MIPS hjälm

Vad är MIPS?

Vad är MIPS? - Ett skyddssystem för hjärnan, konstruerat för att ge extra skydd Det är ett skydds som är lätt och helt integrerat, när du tittar inuti en hjälm ser du vanligen BPS lågfriktionslager under komfortlagret. Det är oftast gult och tydligt märkt med logotype. Lågfriktionslagret är alltid specialkonstruerat för den specifika hjälmen och kan därför skilja sig mellan olika hjälmar, men det är alltid lika säkert och fungerar alltid på samma sätt.

Multi-directional Impact Protection System

ett i hjälmen integrerat skyddssystem för hjärnan

 

Konstruerat för att ge extra skydd och integrerat inne i hjälmen, oftast mellan komfortlagret och EPS:en (ett skummaterial av hög kvalitet som tar upp energi vid islag).

MIPS Brain Protection System (BPS) kan för vissa islag minska de skadliga krafterna som överförs till hjärnan.

 

Lätt och helt integrerat

 

När du tittar inuti en hjälm ser du vanligen MIPS BPS lågfriktionslager under komfortlagret. Det är oftast gult och märkt med den säregna gula logotypen. Lågfriktionslagret är alltid specialkonstruerat för den specifika hjälmen och kan därför skilja sig mellan olika hjälmar, men det är alltid lika säkert och fungerar alltid på samma sätt.

 

Varför behöver man MIPS?

Skadestatistiken visar tydligt att när man ramlar är det betydligt vanligare med ett snett islag än ett linjärt.

Vid en krasch skapar ett snett islag ofta en rotationsrörelse och rotationskrafter i skallen, den typen av krafter som forskningen har visat att hjärnan är mycket känslig för. Vid ett snett islag kan de skadliga rotationskrafterna överföras till hjärnan och ge svåra skador. MIPS BPS hjälper till att minska rotationsrörelsen och därmed risken för hjärnskada.

 

Varför är rotationsrörelse så skadlig?

Människohjärnan är fantastisk – men skör. Vid ett snett islag kan rotationsrörelsen som uppstår skada hjärnvävnaden och leda till svåra hjärnskador. Om du någon gång har fått hjärnskakning eller någon ännu allvarligare hjärnskada var orsaken troligen att hjärnan utsattes för rotationsrörelse.

Spela filmen

Så här tacklar MIPS problemet

MIPS BPS tillåter huvudet att röra sig inne i hjälmen för att minska den farliga rotationsrörelsen som annars överförs till hjärnan.

När rotationskraften tack vare MIPS riktas om minskar risken för att hjärnvävnaden ska töjas. Efter drygt 31 000 egna tester som dessutom har validerats och bekräftats av utomstående organ, vet vi att MIPS BPS ger extra skydd vid vissa typer av islag.

 

Branschledare

Den första hjälmen med MIPS släpptes på marknaden 2007. Redan då var tekniken väl etablerad inom forskarvärlden, med över 20 års forskning bakom sig. Fram till 2019 hade MIPS sålt över 14,2 miljoner MIPS BPS-system till över 103 hjälmmärken för många olika inom- och utomhusaktiviteter.

Hjälmar med MIPS

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan