Öppna och Signera med BankID för att genomföra beställning.

Ingen butik är vald

Välj din närmaste butik
Cykelhandskar för vintern

Vinterhandskar för cykel

Vind, väta och kyla är vinterns kalla fakta, men med rätt handskar att kan du undvika stela fingrar och blöta händer.

När det börjar bli kallt är par bra handskar för cykel avgörande för att cykelturen ska bli behaglig. Händerna är mycket utsatta för vind och då man huvudsakligen håller dom stilla är det lätt att börja frysa.

Det finns några viktiga punkter att tänka på när du väljer cykelhandskar för vintern:

 

Vind

Vinden kan vara en av de största värmebovarna när man du cyklar och det är viktigt att handskarna har ett tätt material som inte släpper igenom höstens och vinterns kalla blåst. Detta räcker ofta lång för att du ska hålla händerna varma.

 

Vatten

Förutom vinden kommer även regn och snö, och sipprar vätan igenom så är det ingen återvändo. Därför är det viktigt att handskarna är håller ute fukt i alla dess former. Viktigt också är det att jackärmarna alltid dras över handskens öppning så att regnet inte rinner in när du cyklar.

FILM: Cykelhandskar för vintern

Spela filmen

Värme – Lager på lager principen!

Beroende på hur frusen du är kan du anpassa med olika lager. Är du känsligare för kylan kan det vara bra att först ha ett värmande innerlager och sedan dra på det vatten- och vindtäta ytterlagret tutan på. Det finns även s k ”lobster” varianter där dina fingrar sitter ihop för att bevara mer värme, medan pekfingret och tummen är fria för bättre rörlighet.

 

Synlighet

De flesta handskar är utrustade med någon sorts reflex så att du syns bättre i trafiken. Vill du vara extra synlig finns det handskar i neonfärger såsom gult, rosa eller grönt.

Snåla inte på handskarna, ett par kalla händer kan göra cykelturen miserabel. Bäst är att ha två par handskar för olika temperaturer.

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan