Ingen butik är vald

Välj din närmaste butik
Mekaniker på Sportson som rengör en cykel

5 tips för en hälsosammare cykel

Bästa tipset är att göra det så bekvämt och roligt som möjligt. Att pendla till jobbet med cykel ska inte vara en uppoffrande kamp mot väder och klocka, det ska vara dagens höjdpunkt, det ska vara något du ser fram emot. Så här är några tips att uppnå pendlings-nirvana!

1 – Smörj kedjan! För bästa resultat, rengör kedjan först med en speciell kedjerengörare. Har du ingen sån rengör med en gammal trasa t.ex. en t-shirt, droppa sedan på olja och dra runt kedjan. Glöm inte att torka av överflödig olja med trasan efteråt.

2 – Pumpa däcken. Ett välpumpat däck ger en inre tillfredsställelse och är den grund varpå cyklingen vilar. Det gör allt roligare och lättare. På sidan av däcken står vilket lufttryck du ska ha. Har du ingen pump med mätare, tänk på att det ska vara hårt.

3 – Tvätta cykeln. Gå all in med avfettning och trädgårdsslang eller ta en gammal disktrasa och torka av lite snabbt. Vad som helst är bättre än ingenting. Vill du att den ska se riktigt ny ut, lägg extra tid på att rengöra fälgen runt ekrarna och navet.

4 – Efterdra skruvar. Ta fram dina verktyg och dra åt alla skruvar och muttrar du hittar så slipper du eventuellt skrammel och cykeln känns som ny.

5 – Ta vara på fri service i ett år! Har du köpt en ny cykel från Sportson så ingår en helservice inom 3 månader från inköpsdagen och ytterligare en helservice innan 1-årsdagen. Missa inte detta, många gör det, var inte en av dem, det gör stor skillnad för hur länge din cykel kommer att hålla.

 

SE CYKELVÅRDSPRODUKTER

5 tips för en hälsosammare cykel

Spela filmen

Se fler frågor

Tillbaka till frågorna.

Hitta närmaste butik

Vi har 25 butiker runtom i landet.

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan