Förmånscykel Jobba hos oss
Köp cykeln av cyklister

Ingen butik är vald

Boka service online
Cykelväljaren
Köp cykeln av cyklister
Välj din närmaste butik
Mekaniker som fixar en punktering

5 tips för att undvika punktering

Punktering är störande men tyvärr omöjligt att skydda sig mot helt och hållet. Flera tillverkare har genom åren lanserat olika versioner på helt luftfria däck men inget har blivit någon succé. Som tur är så finns det några tips som minskar sannolikheten för punktering ordentligt.

1. Rätt lufttryck i däcket

För lite luft i däcket innebär risk för så kallad genomslagspunktering, också kallad snake bite, om du kör på en vass kant. På däcksidan står det exakt vilket lufttryck som är optimalt för däcket och håller du det lufttrycket så minskar inte bara risken för punktering; däcket rullar bättre och det blir mycket roligare att cykla.

 

2. Rengör däcket regelbundet

Ha för vana att då och då kolla efter små stenar eller andra vassa föremål som fastnat i däcket och ta bort dessa så att de inte sakta men säkert gnager sönder däcket och orsakar en punktering.

 

3. Cykla inte på glassplitter

Det kan verka uppenbart, men håll ögonen framåt så att du undviker glassplitter och liknande som kan orsaka punktering. Särskilt vanligt på helgmorgnar och kring busskurer.

 

4. Rengör däckets insida

Om du fått punktering och ska byta slang, glöm inte att kolla insidan på däcket så att det som orsakade punkteringen inte finns kvar.

 

5. Montera på rätt sätt

Var noga med att slangen sitter rätt och inte är vriden eller blir klämd när du monterar ny slang. Vill du vara på den säkra sidan är det bara att komma till någon av Sportsons verkstäder. Vi är grymt bra på det.

Film: 5 tips för att undvika punktering

Spela filmen

Se fler tips och råd

Vi svarar på några av de vanligaste cykelfrågorna.

Hitta närmaste butik

Kom in till din lokala Sportsonbutik och prata cykel.

Du har 0 produkter att jämföra
Jämför nu!
Rensa listan