Laddar...

Ingen butik är vald

Välj din närmsta butik

Den här butiken är närmast dig

Vi kunde inte förstå din adress. Vänligen försök igen.

Välj din närmsta butik

Förmånscykel

Förmånscykel - En förmån som gynnar både hälsa och produktivitet Att erbjuda de anställda en cykelförmån handlar om så mycket mer än bara en ekonomisk förmån, genom att öka vardagsmotionen så ökar även välmåendet och fokus hos de anställda. Undersökningar visar att det räcker med ca 15 minuters fysisk aktivitet för att markant öka koncentrationen, det bidrar även till att vi mår bättre, håller oss friskare och dessutom kan vi i vår vardag faktiskt aktivt vara en del av att minska miljöpåverkan genom att resa smartare. 

Förmånscykel – En förmån som gynnar både hälsa och produktivitet

Motion till och från arbetet ökar både fokus och välmående

 

Att erbjuda de anställda förmånscykel handlar om så mycket mer än bara en ekonomisk förmån, genom att öka vardagsmotionen så ökar även välmåendet och fokus hos de anställda. Undersökningar visar att det räcker med ca 15 minuters fysisk aktivitet för att markant öka koncentrationen, det bidrar även till att vi mår bättre, håller oss friskare och dessutom kan vi i vår vardag faktiskt aktivt vara en del av att minska miljöpåverkan genom att resa smartare. 

Så här enkelt är det att komma igång

 

Förmånscykel - Så enkelt är det

Vad innebär en cykelförmån i praktiken för företaget?

 

Med hjälp av större samlade volymer och skatteeffekter blir förmånscykeln ett attraktivt alternativ för både den anställde och företaget.

Som arbetsgivare kan Ni välja att erbjuda de anställda förmånscykeln med eller utan löneväxling. Den faktiska kostnaden kommer att variera beroende på avtalets totala längd, omfattning och innehåll. Normalt löper förmånsavtal över 24-36 månader

Cykelförmånen är skattepliktig vilket innebär att den anställde betalar extra skatt och företaget arbetsgivaravgifter på förmånsvärdet.

 

”För transporter i staden är cykeln ofta ett snabbare och flexiblare alternativ”

 

Beroende på vad som avtalats för just Ert företag så sköter vi allt som har med cyklar, service och utrustning att göra lokalt i våra butiker. Personalen är i många fall cyklister själva och kan på ett förtjänstfullt sätt fungera som både rådgivare och inspiratörer likväl som hantera löpande service och underhåll. Med vårt mobila servicekoncept, Sportson Patrol,  kan vi även erbjuda alla förmånscyklister på arbetsplatsen att cykelverkstaden kommer till Er vilket sparar onödiga väntetider och skapar en ännu bättre förmån.

 

I räkneexemplet nedan har vi valt att redovisa vad en förmånscykel som kostar 16.495:- får för faktisk effekt i lönekuvertet.

 

Nettokostnad förmånscykel

Varför lansera förmåncyklar med Sportson?

Med erfarenhet från cykelbranschen sedan 1979, 23 fullsortimentsbutiker från Helsingborg i syd till Sundsvall i norr och cykelverkstad i varje butik vågar vi påstå att när det kommer till cyklar och utrustning så kan vi lösa Era behov. – Vi kan cyklar.

Jag vill veta mer