Laddar...

Ingen butik är vald

Välj din närmaste butik

Den här butiken är närmast dig

Vi kunde inte förstå din adress. Vänligen försök igen.

Välj din närmaste butik

Sortiment och utbud för alla

 

Alla cyklister är olika, alla anställda är inte heller cyklister så därför har vi valt att låta

hela vårt sortiment ingå i förmånen. (Gäller ej barn-/juniorcyklar samt kläder och skor)

Nedan får du en liten introduktion till alla de kategorier av förmånscyklar du kan hitta

hos oss men för att välja ut precis just din modell så kan du naturligtvis surfa runt på vår

hemsida eller besöka någon av våra butiker.

Förmånscykel

Cykeln som en löneförmån, hur funkar det? Det är förmånligt, tryggt och faktiskt väldigt smart! Genom att cykla istället för att exempelvis åka bil gör du dig själv och samhället en stor tjänst. Det är både hälsosamt och ekonomiskt samtidigt som du gör en värdefull insats för miljön, klimatet och den lokala trafiksituationen.

Hur fungerar det?

 

Vi tecknar ett avtal med arbetsgivaren vilket gör det möjligt för samtliga tillsvidareanställda medarbetare att hyra en cykel under 36 månader som bekostas genom ett bruttolöneavdrag. Det finns inget krav på att använda den för arbetsrelaterade resor även om kommunen naturligtvis uppmuntrar till flitig användning av cykeln i alla sammanhang.

Under en period på 2-3 veckor öppnar vi ett ”beställningsfönster” då alla som vill kan välja och beställa ett cykelpaket bestående av valfri cykel med tillbehör. Beställning och leverans sker i din närmaste Sportsonbutik eller via en beställningsportal, särskilt framtagen för företaget. Fler beställningsfönster kan öppnas under året.

Sportson erbjuder många kända varumärken och kan erbjuda allt från vardagscyklar till avancerade mountainbikes och racers, eller varför inte haka på den explosionsartade trenden att cykla elcykel? Vill du prova och känna på cykeln innan du bestämmer dig ska du definitivt besöka en Sportsonbutik eller något av de event vi kommer att hålla i kommunen i samband med beställningsfönstret.

Förutom cykeln kan alla tillbehör som går att fästa på cykeln ingå i hyresupplägget. Exempel på tillbehör är hjälm, skärmar, pakethållare, packväskor, cykeldator, barnsto och cykelhållare för bilen kan också ingå.

Lagstadgade tillbehör, godkänt lås och hjälm bör alltid ingå i beställningen. När du gör din beställning godkänner du det underuthyrningsavtal med arbetsgivaren som bl.a. reglerar ditt ansvar för cykeln samt ger arbetsgivaren rätt att göra ett bruttolöneavdrag varje månad. Hur stort avdraget blir beror på priset för cykeln och vad nettokostnaden blir för dig beror också på din lönenivå och skatt.

Du kommer att ha tillgång till en kalkylator för att se vad din kostnad blir för det cykelpaket du väljer. Underuthyrningsavtalet finns också tillgängligt hos personalavdelningen. Nedan följer några viktiga punkter som regleras i underuthyrningsavtalet:

Du förbinder dig genom avtalet att ha cykeln försäkrad under hela hyresperioden, genom att säkerställa att din privata hemförsäkring eller annan försäkring omfattar cykeln. Alla cyklar även förses ett med ett stöldskyddspaket med en avancerad märkning som du ska montera på cykeln. Med cykeln följer även en självriskeliminering från SOLID. Den gäller i tre månader och du får därefter ett erbjudande om fortsatt skydd vilket du bekostar själv.

En medarbetare som slutar under hyresperioden medger att arbetsgivaren reglerar återstående hyror på slutlönen alternativt åtar sig att lösa ut cykeln till aktuellt marknadsvärde om inte hyresavtalet kan övertas av en annan medarbetare.

Efter hyrestiden har du tre alternativ. a) lämna tillbaka cykeln, b) lämna tillbaka cykelnoch kvittera ut en ny, c) köpa loss cykeln till ett vid tiden gällandemarknadspris.

Vanliga frågor

 

Vad ingår i avtalet?

Personalcykel via din arbetsgivare ger dig tillgång till en cykel på ett förmånligt och tryggt sätt. Under hela hyresperioden ingår, förutom hyran av din cykel och eventuella tillbehör, också leverans och injustering, årlig service, treårig garanti och ett stöldskydd med ISR-märkning.

Vem tecknar jag avtalet med?

Avtalet är ett så kallat ”Underuthyrningsavtal” som tecknas mellan din arbetsgivare och dig som anställd.

Vad kostar min Personalcykel?

Din kostnad beror huvudsakligen på två saker: ditt val av cykelpaket och din marginalskatt. Din arbetsgivare gör ett bruttolöneavdrag och lägger på ett förmånsvärde varje månad. Din nettokostnad beror på din lönenivå och marginalskatt, ju högre marginalskatt – desto lägre kostnad för förmånscykel.

I portalen kommer du att kunna göra beräkningar för att få en uppfattning om vad ditt cykelpaket kommer att kosta.

Vad kostar det att köpa loss cykeln efter avtalstiden?

Enligt skatteverket skall utköp göras till ett vid tiden gällande marknadsvärde. Vi har därför ingen möjlighet att förutbestämma ett utköpspris. Den lokala marknadens tillgång och efterfrågan kommer att vara vägledande.

Måste man köpa loss sin cykel?

Nej. Efter hyrestiden går det bra att lämna tillbaka cykeln. Varför inte teckna sig för en en ny förmånscykel?

När och hur levereras cykeln?

Cykeln levereras normalt inom ett par veckor efter att beställningsfönstret har stängts. I de flesta fall hämtar du ut cykeln i närmaste Sportsonbutik. I vissa överenskomna fall sker leveransen till arbetsplatsen alternativt till din bostad.

Är cykeln färdigmonterad vid leverans?

Ja cykeln är alltid monterad, testad, injusterad och körklar vid leverans.

Någon månad efter leverans rekommenderar vi ett besök i Sportsonbutiken för efterjustering.

Vilka garantier gäller?

Din cykel omfattas av normala garantier. Garantin gäller vid normalt användande och skötsel enligt leverantörens anvisningar.

Ingår service?

Ja, en årlig service ingår och den omfattar hjälp med eventuella fabrikationsfel, justering och kontroll av växlar, bromsar och nav etc. Reparationer och byte av slitagedelar bekostar man själv.

Vad händer om cykeln skulle bli stulen?

Du ansvarar för att cykeln är försäkrad. I de flesta hemförsäkringar ingår cykel som är lånad eller hyrd via arbetsgivaren. Personalcyklar hjälper till i kontakten med ditt försäkringsbolag efter att du har polisanmält stölden. Vi ser sedan till att du får en ny, likvärdig cykel.

Vad händer om min anställning upphör under avtalet?

Om din anställning upphör har du två val. a) arbetsgivaren reglerar återstående bruttolöneavdrag och förmånsvärden på din slutlön och du kan fortsätta att disponera cykeln under återstående avtalstid alternativt återlämnas den till Sportson. b) köpa loss cykeln till ett vid tiden gällande marknadsvärde.

Hur gör man om man vill veta mer?

Det enklaste sättet är att skicka ett e-postmeddelande till formanscyklar@sportson.se eller ringer 031-22 80 40

Vilken cyklist är du?

Alla kan vara cyklister, men alla är inte lika - Vilken förmånscykel passar dig?

  • Standard
  • Elcyklar
  • Cyclocross/Gravel
  • Hybrid
  • Mountainbike
  • Lastcyklar
  • Racer