Släden får stå – Tomten tar cykeln!

Precis som många andra så väljer Tomten cykeln som transportmedel #1, renarna och släden får vila och Sportson blir officiell samarbetspartner. 

Självklart kommer vi att hjälpa honom att ta fram den bästa utrustningen för ändamålet och samtidigt bjuder Tomten på sina bästa tips till klapparna under granen.

Se några av Tomtens Tips här eller besök din närmaste Sportsonbutik


 

5 frågor till Tomten om årets cykelsatsning:
 

Det är en stor ära att ha dig här! Så länge vi kan minnas har du levererat julklappar med flygande renar. Varför ändrar du i år?

– Jag kände att det var dags för en förändring, teknologin har kommit långt och Rudolph börjar blir gammal. Ibland lyser inte ens näsan och då är det inte lätt att ta sig fram. Förra året åkte vi tre timmar i fel riktning och var tvungna att övernatta i Abisko. Jag bor på Nordpolen och till och med jag tyckte DET var kallt.


Varför valde du just cykeln framför alla andra transportmedel?

– Jag ska inte hymla med att jag alltid har varit svag för trender, det var därför jag skaffade skägg från första början och nu är det hetare än någonsin igen! Men framför allt är det för att jag vill hålla mig i form och må bra, särskilt under vintertid när man inte rör på sig så mycket.


Är du sist på bollen i familjen? Cyklar tomtemor och nissarna redan?

– Jag är ute och reser hela tiden så jag har svårt att hinna med regelbunden träning. Tomtemor och nissarna har en aktiv vardag och äter hälsosamt, men jag lever på gröt, pepparkakor och mjölk vilket inte är särskilt nyttigt i längden. Det var inte förrän jag såg ett klipp från Vätternrundan dyka upp i mitt flöde som jag tänkte; "Det där vill jag klara av!" Så nu står vi här och jag tror det är ett steg i rätt riktning. 

 
Du kommer att hjälpa oss med julklappstips. Hur väljer du julklappar?

– Efter otaliga år i julklappbranschen har jag sett mycket, både bra och dåligt. Jag tror på att välja de goda alternativen, det måste vara viktigare att det faktiskt är en klapp som är användbar och håller länge än att det blir många paket under granen. Under hela året har vi jobbat febrilt för att för att få fram de bästa klapptipsen inför julen -Vi vill ju att alla ska bli nöjda. För mig är det viktigt att veta att alla klappar skänker glädje och ger stora leenden och därför försöker jag att testa alla presenter personligen för att garantera både skratten och glädjen.

 


 

FLER ARTIKLAR