spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer spacer
JÖNKÖPING
Solåsvägen 22
553 03 Jönköping
Tel: 036-15 00 66


Body Geometry Fit på Sportson i Jönköping

På Sportson i Jönköping har vi två Body Geometry Fit-tekniker med både grundutbildning i Body Geometry Fit och steg två utbildningen, Master Fit. Vi har erfarenhet av hundratals fits och ligger i framkant i landet när det gäller sittinställning för alla typer av cyklar. Vi har dessutom Body Geometry Fit Data som är den senaste tekniken för att analysera din cykling med hjälp av kameror och ett speciellt utvecklat dataprogram.

En full Body Geometry Fit tar ca: 3h och kostar 2000kr. Vi börjar med intervju om målsättning och skadehistorik sedan gör vi en grundlig fysisk undersökning, en så kallad pre-fit för att hitta eventuell asymmetri i kroppen. Man avgör hur rörlig och stark du är sedan hoppar man på cykeln och börjar mäta, analysera och ändra med pre-fitten som utgångspunkt.


Vad är Body Geometry Fit?

Body Geometry Fit är ett system för utprövning och inställning av din cykel. Fiten utförs av en utbildad fit-tekniker som använder sig av specialframtagna verktyg och redskap.

Efter åratal av utvecklingsarbete började Specialized att erbjuda utbildningen till sina butiker. Det unika systemet utvecklades av doktor Andy Pruitt vid The Boulder Center for Sports Medecine i Colorado, USA. Med mer än 30 år av erfarenhet av att hjälpa världsmästare, Tour de Fance-vinnare och cyklister på alla nivåer och med alla åkstilar har Andy Pruitt utvecklat ett unikt system för att analysera en individs behov och justera deras cykel baserat på deras individuella kroppsproportioner, erfarenhet och målsättning. Allt för att maximera komfort och kraft och ultimat ge den bästa möjliga cykelupplevelsen.


Hur ska Jag sitta på min racer?

Body Geometry Fit vänder sig i första hand till landsvägscyklister. På en racer är komfort A och O. Det ska vara den bekvämaste cykel man kan tänka sig och gå att cykla på i flera timmar.

Om man får ont någonstans i kroppen på en runda som är kortare än två timmar beror det troligen på fel sittställning och/eller bristande teknik. Om du upplever domningar i händerna, smärta i knäna, ryggen, nacken, fötterna, axlarna, armarna eller i mjukdelarna mellan benen kom in och prata med oss så kan vi berätta mer om Body Geometry Fit, vad dina problem kan bero på och hjälpa dig boka en Fit om du vill. Det viktiga är att man får en bra balans över cykeln och att man hittar en position som är lagom aggressiv sett till de fysiska förutsättningar man har.  En frisk person som inte har medicinska besvär ska kunna cykla bekvämt på en racer!


Rätt storlek?

Att hitta rätt storlek på en racer kan vara lite knepigt. Det enda sättet är egentligen att prova en cykel och mäta när du sitter på cykeln. Tabeller som utgår från längd kan vara en bra fingervisning men kan aldrig ge ett säkert svar då alla har olika proportioner i kroppen det vill säga; en del har långa ben och kort överkropp, andra korta smalben men långa lårben, andra långa armar medan andra har korta och så vidare. Allt spelar in. Det vi gör för att hjälpa dig välja rätt storlek är att börja med att hitta en cykel som vi tror ska passa dig baserat på längd sedan sätter vi upp cykeln i en trainer och mäter när du sitter på den. När du köper en landsvägscykel hos oss får du på så sätt alltid rätt storlek och inställning.


VÅRA MÄRKEN
VERKSTAD
SPORTSON PATROL
TRYGGHET HELA VÄGEN